Acasă Actualitate Autodenunt de luare de mita

Autodenunt de luare de mita

DISTRIBUIȚI

Petru Prajescu a declarat politistilor ca a fost mituit cu 30 milioane de lei. El ar fi trebuit sa impiedice rezilierea unui contract de inchiriere. Intreaga -afacere- este inregistrata pe o caseta audio. Anchetatorii vor trebui sa stabileasca daca este vorba despre luare de mita, trafic de influenta sau dare de mita.

O afacere dubioasa derulata intre un patron si un lichidator judiciar a intrat in atentia anchetatorilor nemteni, care urmeaza sa stabileasca daca in cauza este vorba despre comiterea infractiunii de luare de mita, trafic de influenta sau dare de mita. Petru Prajescu, lichidator judiciar, s-a prezentat la Politia Roman, pe 25 septembrie 2001, sustinand ca a fost mituit cu 30 milioane de lei de catre Victor Precupanu, patronul societatii AF Precupanu Victor. In schimbul acestei sume, Petru Prajescu ar fi trebuit sa impiedice rezilierea unui contract de inchiriere a unui spatiu comercial.

Procurorul care conduce ancheta urmeaza sa stabileasca daca in cauza poate fi vorba despre desistare, fapta care prevede ca -este aparat de pedeapsa faptuitorul care s-a desistat sau a impiedicat, mai inainte de descoperirea faptei, producerea rezultatului. Daca actele indeplinite pana in momentul desistarii sau impiedicarii producerii rezultatului constituie o alta infractiune, se aplica pedeapsa pentru acea infractiune-. Ipoteza desistarii este pusa sub semnul intrebarii in aceasta cauza si de faptul ca anchetatorii au intrat in posesia unei casete audio pe care se pare ca ar fi inregistrata intreaga -afacere-. Astfel, afland de existenta acestei casete audio, este posibil ca Petru Prajescu sa se fi adresat politistilor -pentru a se pune la adapost-, ipoteza sustinuta si de faptul ca lichidatorul judiciar a reclamat infractiunea la cateva ore de la producerea acesteia. El ar fi putut sa atentioneze mai devreme anchetatorii, astfel incat acestia sa fi fost in masura sa realizeze un flagrant. Banii primiti de Petru Prajescu au fost depusi la Politie, anchetatorii incercand, in stadiul actual al anchetei, sa stabileasca autenticitatea casetei audio. Cercetarile efectuate in cauza sunt ingreunate de faptul ca lichidatorul judiciar si omul de afaceri implicati in afacere se acuza reciproc. Astfel, in timp ce Petru Prajescu sustine ca s-a incercat mituirea sa, Victor Precupanu sustine ca cele 30 de milioane reprezinta banii ceruti de lichidator pentru nerezilierea contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.