Acasă Actualitate Avertisment pentru români: dacă personalul medical va fi tot timpul dat în...

Avertisment pentru români: dacă personalul medical va fi tot timpul dat în judecată, va pleca în străinătate unde este apărat

DISTRIBUIȚI

După ce 11 angajați ai maternității Giulești au fost depistați ca purtătoti ai stafilococului auriu, luat cela mai probabil „la serviciu”, Directia de Sănătate Publică București a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” București să sisteze internările începând de vineri. Purtătorul de cuvânt al Maternității Giulești, Doru Pană, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, explicând că nu vede motivul unui astfel de demers.

„Este opțiunea fiecăruia să dea în judecată. Sincer, nu prea văd pentru ce ar putea să dea în judecată, dar este opțiunea fiecăruia. Numai că părinții și pacienții din România ar trebui să fie atenți cu acest dat în judecată. Ei, dacă vor da în judecată personalul tot timpul, personalul va pleca în străinătate unde este apărat de legi. Legea în România nu apără personalul medical, are doar obligații. Nu există dreptul personalului medical, ci numai dreptul pacientului. Omul acela, chiar dacă nu este vinovat, și a fost reclamat, este dus la Colegiul Medicilor, la Procuratură, Ministerul Sănătății. (…) Părinții trebuie să-și caute dreptatea în momentul în care există ceva clar. În momentul în care avem dovadă certă”, a declarat Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești).

Are dreptate medicul. A venit momentul ca personalul medical să vorbească iar nesimțiții numiți politic în funcții de conducere să- asculte. E adevărat că există personal medical care fără să se mai dezinfecteze pe mâini trece de la un bolnav la altul. E adevărat că unii nu știu să se spele pe mâini așa cum susține ministrul Pintea sau consideră că merge și-așa. Cel mai tragic este în spitalele în care curățenia este externalizată unor firme care angajează persoane fără nicio noțiune sanitară și care sunt adevărate purtătoare de microbi dintr-un loc în altul, majoritatea fiind ele însele niște împuțite. Dar dacă nu raportăm în scris conducerii spitalului ceea ce observăm fie că suntem medici, asistenți, infirmieri sau pacienți, nimic nu se va schimba și vom rămâne fără personal medical care nu poate fi ținut cu forța în țară. Să nu uităm că, în mod tradițional, poporul român consumă puțin săpun iar cei care respectă regulile stricte de igienă trebuie să se implice necontenit pentru a ridica standardul.

Citește și Acesta e momentul adevărului: are masoneria suficientă influență ca să schimbe modelul rusesc după care e anchetat malpraxisul medical în România?

1 COMENTARIU

  1. Sapun si dezinfectant sunt in spitale si in afara controalelor anuntate cu mare grija astfel incat totul sa iasa in ordine? Ne-am spala daca am avea cu ce…de cele mai multe ori cumparam noi, personalul sanitar sapun pentru saloane. Sapun simplu ca din cele dezinfectante nu ne ajung banii stransi in fiecare luna de la noi… hartie sa ne stergem pe maini, nici nu mai vorbim… Le scuturam in aer sa sara picaturile de pe ele …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.