DISTRIBUIȚI

Niculae Bădălău a mințit din nou astăzi despre citarea sa la DNA după ce vineri a negat categoric după ora 10.00, că ar fi fost citat de procurorii anticorupție pentru ora 9.00. Inițial, Bădălău a spus că invitația pentru audierea de luni era datată 17 iunie. După ce senatorul Adrian Țuțuianu a declarat că el a fost citat din data de 13 iunie pentru azi, la emisiunea Sandrei Stoicescu de la Antena 3, Bădălău a spus că „pe acel plic am văzut că eu am primit-o pe data de 17.” Doar că sâmbăta, poștașii nu livrează corespondență după cum știe toată lumea, iar ziua liberă din 2 iunie s-a recuperat pe 10 iunie. De ce nu face publice Bădălău citațiile primite și plicurile aferente (dacă pentru parlamentari se folosesc și plicuri) să facă proba verității.
Apoi Bădălău a anunțat că hotărârea de condamnare a sa publicată în urmă cu treisprezece ani de ziarul Curentul, vezi AICI, când de asemenea Bădălău a negat cu vehemență că ar fi fost condamnat vreodată, a fost casată la un recurs și că el a fost achitat: „În 1988 nu am fost condamnat, nu am furat absolut nimic, grâu sau ce Dumnezeu mizerii se aruncă acolo, și vă spun că deși era în perioada comunistă de tristă amintire, prezumția de nevinovăție exista și atunci. Tocmai asta mă miră, că acum există niște nostalgici vizavi de justiția de atunci. (…) Există o decizie în urma recursului meu și de aceea vă pomeneam de prezumția de nevinovăție, care recurs s-a casat. Deci, am fost achitat de acea instanță. Dar adevărul se dă pe jumătate. Eu sunt de acord cu severitate în a analiza un om politic, dar nu cu nedreptate. Și aici e vorba de nedreptate, nedându-se și decizia care a urmat recursului meu”, a punctat Bădălău. Păi dați-o dumneavoastră domnule senator. Ce mai așteptați?
Analizând mai atenți sentința penală nr. 23 din 26.01.1988 a Judecătoriei Bolintin Vale, de condamnare a sa la un an „la locul de muncă”, observăm că Bădălău in anul 1988 era subinginer la ICAPA Giurgiu, calitate din care, „profitând de neatenția muncitorilor din cadrul Bazei de recepție Malu Spart care serveau masa de prânz a sustras 4 saci cu grâu”, valorând 2570 lei (valoarea prejudiciului care a și fost recuperat) pe care i-a transportat cu Dacia sorei sale și pe care i-a vândut cu 1200 de lei, puțin sub jumătate de preț. Potrivit martorilor intervievați de ziarul Curentul în 2004 care erau colegi cu Bădălău la acea vreme, cantitatea de grâu furată de Bădălău a fost mult mai mare, însă socrul său, Tudor Marin care era șeful unității respective, a avut grijă să diminueze paguba.
Bădălău nu s-a abținut să mintă nici în CV-ul oficial de pe site-ul Senatului unde scrie că e inginer-construcții, urmând Facultatea de Imbunatatiri Funciare, Bucuresti, între 1981 și 1985. Numai că pe vremea aceea, Facultatea de Îmbunătătiri Funciare era organizată încă de la înființare cu două secții: secția de ingineri cu durată de 5 ani si secția de subingineri cu durata de 3 ani. Așadar Bădălău nu numai că nu era inginer dar chiar și ca subinginer a repetat un an de facultate.
Așa Bădălău, minte-ne în continuare că ești foarte bun la asta!

1 COMENTARIU

  1. Cei mai mare escroci si totodata cei mai bogati „oameni” din ROMANIA sunt PSD isti Cit au putut fura acesti indivizi.Pai cum sa renunte la guvernare?De unde mai fura? DOAMNE ce popor timpit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.