Acasă Actualitate Banii alocatii pentru sinistratii de Ocne ajung in buzunarele unui senator PSD

Banii alocatii pentru sinistratii de Ocne ajung in buzunarele unui senator PSD

DISTRIBUIȚI

Sinistratii de Ocnele Mari pot sta linistiti. De refacerea gospodariilor afectate de alunecarile de teren se vor ocupa chiar politicienii locali, mai exact firmele la care acestia sunt actionari. Unul dintre politicienii care au sarit, imediat, in ajutorul sinistratilor este senatorul PSD de Valcea, Matei Vintila, care s-a oferit sa construiasa, gratuit, o casa moderna pe terenul pus la dispozitie de preotul Valeanu. Ajutorul dat de Vintila merita apreciat, chiar daca nu se dovedeste dezinteresat. Gurile rele spun ca, in schimbul acestui gest caritabil, senatorul Vintila ar fi obtinut aprobarea pentru contructia altor case contracost si ca ar fi vorba cam de 20% din banii alocati de Guvern pentru sinistratii de la Ocne.

Nicolae Patru: -Bine macar ca vor lucra oameni din zona-

Initiativa senatorului PSD de Valcea, Matei Vintila, de a construi, gratuit, o casa ultramoderna pentru sinistratii de la Ocnele Mari a starnit declaratii de genul -Lasati-l sa faca, deoarece are de unde-, sau -S-o vedem intai terminata si dupa aceea discutam!-. Referitor la gestul mai sus amintit, senatorul PRM de Valcea, Nicolae Patru, coleg cu Matei Vintila, a afirmat: -A anuntat ca va face o casa pe banii proprii si i s-a aprobat constructia altor case contracost. Profitul realizat va fi de cel putin 20% din valoarea fondurilor alocate de Guvern acestei activitati-.

Nicolae Patru a scos totusi in evidenta partea benefica a acestui lucru: -Bine macar ca vor lucra oameni din zona. Este important ca toti cei care vor lucra in cadrul acestui proiect sa fie valceni. Cel putin, impozitul va ramane in judet-.

Cartier american pentru sinistratii de la Ocne

Firma senatorului Matei Vintila a iesit deja in intampinarea clientilor cu proiectele caselor ce se vor construi in Ocnele Mari: locuinte cu doua, trei si patru camere. Suprafata acestora este intre 80 mp si 115 mp. -Eu doresc sa fac case la nivelul secolului XXI. Romanului ii place sa simta zidul, dar consider ca cele 20 de case care vor fi facute din lemn, de catre canadieni, se vor incadra si ele in arhitectura locului. Trebuie sa intelegem ca sunt indispensabile toaleta si baia integrate constructiei, iar haznaua din curte sa ramana de domeniul amintirilor-, a precizat Matei Vintila.

-Noul cartier, situat in apropierea zonei Copacelu, va avea un aspect de cartier american. Pe cele 8,4 hectare puse la dispozitie de cele doua biserici vor trebui construite 40 de case. De asemenea, tot aici vor mai fi construite 20 de case, sub forma de donatie, de un consortiu canadian. Costul unei astfel de case, dotata cu toate utilitatile, apa, gaze, curent electric, va fi in jur de 20.000 de dolari americani. Daca firmele participante vor fi serioase si lucrarile vor demara rapid, noile locuinte vor fi gata pana la 1 mai anul viitor-, a mai declarat senatorul Matei Vintila, vizibil incantat de oportunitatea de a participa la refacerea locuintelor sinistratilor de la Ocne.

Firmele de constructii vor fi selectate in perioada imediat urmatoare de catre Ministerul Industriilor, Consiliul Judetean Valcea si Prefectura Valcea. Acestea trebuie sa prezinte garantii tehnice si, in cazul cand nu se vor incadra in graficul de lucru propus, li se va ridica dreptul de a continua lucrarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.