Acasă Actualitate -Bat covoare contra cost, chiar daca le doare-

-Bat covoare contra cost, chiar daca le doare-

DISTRIBUIȚI


Tanarul Bogdan Prisecariu vrea sa stranga bani de sarbatori din batutul covoarelor. -Ideea mi-a venit pur si simplu din viata. Suntem in preajma sarbatorilor si toata lumea face curatenie in casa-, spune el.

Bogdan Prisacariu, un tanar de 22 de ani, vrea sa stranga un ban cinstit de sarbatori batand covoare. Dorind sa aiba mai multi bani de cheltuiala, Bogdan a dat un anunt in ziar in care isi anunta disponibilitatea de a bate covoare contra cost. -Ideea asta cu batutul covoarelor mi-a venit pur si simplu din viata. Suntem in preajma sarbatorilor si toata lumea face curatenie in casa. Eu am timp liber dupa program si pot sa ajut-, povesteste el.

Tanarul s-a angajat, in vara, ca bucatar, iar programul lui zilnic este de la ora 7,00 la ora 15,00. Bogdan a facut armata la Bucuresti, la SRI, si spune ca acolo a invatat sa faca mai multe lucruri. -Pot sa fac orice: sa tund, sa gatesc, sa bat covoare. M-am gandit chiar ca as putea sa fac fotografii. Un camarad din armata mi-a povestit ca s-a apucat de facut fotografii si apoi si-a extins ?çafacerea?ê si si-a cumparat o camera de luat vederi. Acum sunt la inceput si m-am gandit sa fac niste bani din batutul covoarelor, in timpul liber, dupa serviciu-, spune Bogdan. Tanarul spune ca are toate ustensilele necesare activitatii de batut covoare – si paleta, si perie – dar accepta sa lucreze si cu -materialul clientului-.

Pentru batutul unui covor nu are un pret fix, tot clientul este cel care propune suma si se ajunge la o intelegere. Proprietarul covoarelor trebuie sa furnizeze in schimb produse de curatat daca vrea ca acestora sa li se aplice -tratament special- .-Eu nu prea cred ca o sa faca bani cine stie ce, pentru ca lumea nu are incredere, toti se tem de oamenii straini, mai ales in vremurile astea-, spune mama lui Bogdan. Desi nu este prea optimista, ea considera ca ce si-a propus sa faca fiul ei e foarte bine si, zilnic, are datoria sa stranga mesaje, pana vine Bogdan acasa.

Sora lui Bogdan este mai mult amuzata de ideea fratelui ei, dar si ea da anunturi in ziar pentru a-si gasi ceva de lucru. In ciuda neincrederii femeilor din familia sa, Bogadan Prisecariu este foarte hotarat sa-si completeze veniturile din scuturatul covoarelor.

Corina Galca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.