DISTRIBUIŢI

Marți în Comisia de buget din Senat a ajuns la aviz proiectul Guvernului privind pensiile speciale, dar dezbaterea şi votul au fost amânate două săptămâni pentru că nu există impact bugetar. Guvernul nu vrea să recunoască, de fapt, că nu va elimina nicio pensie specială şi nu va face nicio reducere de cheltuieli cu acest proiect.

„În mod suspect, în dreptul rubricii impact bugetar nu apare nimic, nu este nicio reducere de cheltuială sau creştere de venit pe termen scurt, mediu şi lung. Guvernul era obligat să facă această evaluare şi nu înţeleg cum a trecut aşa în şedinţa de guvern! Cum putem discuta un act normativ de o asemenea importanţă, al cărui scop este reducerea cheltuielilor bugetare şi consfinţirea contributivităţii drept criteriu fundamental luat în considerare la calcularea pensiei, fără a avea în faţă date esenţiale. Guvernul trebuie să-şi facă treaba şi să ne dea date”, a declarat senatoarea USR Anca Dragu.

La rândul lui, senatorul USR Narcis Mircescu a întrebat reprezentantul guvernului dacă poate numi o singură categorie de pensie specială pe care o desfiinţează actualul proiect de lege şi dacă există o pensie specială care este trecută pe principiul contributivităţii, dar ambele întrebări au rămas fără răspuns.

Senatorul USR Claudiu Mureşan a argumentat că proiectul de lege este vădit neconstituţional şi va pica la orice analiză a juriştilor.

Dezbaterile din Comisia de Buget Finanţe din Senat au fost amânate două săptămâni pentru ca Guvernul să vină cu informaţii relevante, care lipsesc din expunerea de motive ce însoţeşte actul normativ.

1 COMENTARIU

  1. Buna initiativa doar pentru colonel Dogaru care tot spune in apararea pensionarilor din armata ca astia nu primesc pensii de la casa de pensii,adica bani astia pe care ii primesc pensionari militari nu afecteaza bugetul alocat pentru pensionari romani, ci ei au pensii ocupationale platite de ministerul aparari nationale.
    Pai mai unflatule bugetu ministerului aparari nationale de unde are bani?nu tot de la bugetul de stat si daca este asa asta inseamna ca eu iti dau tie bani dar nu din buzunarul din dreapta al hainei mele ci din cel din stanga,de parca nu toti bani sunt ai mei.
    Cam asha au facut si acum guvernanti Romaniei au facut ceva pentru ca sa arate ca ei sunt interesati de eliminarea pensiilor speciale dar defapt nu doresc acest lucru,tot la fel cum au facut mai inainte si USRisti care au trimis o lege pentru anularea pensiilor speciale dar cu lipsuri tocmai pentru ca sa spuna cei de la C.C.R.:”domnilor se poate ce vreti voi dar nu asha cum este scrisa propunerea asta legislativa”,sau cum au facut parlamentari si cu alte ocazii cand spuneau ca voteaza vreo patru legi bune dar pe langa alea patru mai strecurau inca una de care nu spuneau nimic,dece nu spuneau nimic ?,pentru ca ecscroci de parlamentari stiau ca romani nu sunt prosti sau nu chiar toti romani,adica astia stiau ca fac abuzuri altfel dece sa se voteze o lege ascunsa printre altele fara sa se spuna nimic despre legea aia; sau cu alte ocazii cand s-a votat tacit,adica fara prea multa galagie caci om fi noi parlamentari alesi si reprezentanti poporului dar poporul care ne-a dat puterea nu trebuie sa stie chiar tot ce facem noi.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.