Acasă Actualitate Birchall pregătește un proiect de lege pentru desființarea SS. Iordache și Dăncilă...

Birchall pregătește un proiect de lege pentru desființarea SS. Iordache și Dăncilă vor s-o schimbe

DISTRIBUIȚI

După ce Ana Birchall a reușit extrădarea lui Radu Mazăre într-un timp record și a fost artizana publicării raportului GRECO, forțându-i mâna lui Dăncilă să emită decizia de publicare, baronii locali cu probleme penale îl regretă pe Tudorel Toader, au declarat surse din PSD pentru ziarul Curentul.
Slugă perfectă, Toader a inițiat o ordonanță de urgență care a scos Secția Specială de Investigare a Magistraților de sub autoritatea procurorului general, lăsând-o de sine stătătoare.
În urma presiunilor europene, Ana Birchall ar vrea să inițieze un proiect de lege prin care SS să fie desființată, baronii locali fiind disperați că astfel o vor pierde pe măciuca PSD, procurorul Adina Florea.

Cel mai vehement susținător al mazilirii Anei Birchall e Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei care acum e sfetnicul lui Dăncilă pe probleme juridice.
Lia Olguţa Vasilescu, Liviu Pleșoianu, Şerban Nicolae şi Codrin Ştefănescu sunt enervați că Ana Birchall împiedică numirea Adinei Florea la şefia Secţiei Speciale pentru anchetarea magistraţilor. Adina Florea s-a compromis când a răspuns comenzii PSD de a o pune pe Kovesi sub control judiciar, iar ÎCCJ a decis că măsura a fost abuzivă și nejustificată legal.

Consilierii Vioricăi Dăncilă au convins-o că singura soluție să se evite conflictul cu baronii PSD ar fi să se demisioneze din funcții și Birchall și Florea. Pentru Birchall care e putred de bogată, salariul de la minister nu contează dar Florea ar pierde bani frumoși dacă s-ar retrage din funcția de procuror șef al SS, câștigată prin concurs și nu vrea în ruptul capului. În plus, Florea a ajuns tartora sistemului de justiție și îi place puterea pe care o are, toți magistrații tremurând acum de frica ei, așa cum tremurau pe vremuri de frica DNA.

5 COMENTARII

  1. O fi Birchall numita in baza legii necesitatilor PM prioritara prevederilor constitutionale din art 85 alin (2),(3) dar are dreptate caci SS uzurpa atributul constitutional al CSM din art 134 alin (2) iar Alina Florea a fost propusa de uzurpatorul atributului constitutional al CSM din art 134 alin (1)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.