Acasă Actualitate Biroul Electoral a decis că Firea și-a făcut publicitate electorală din bani...

Biroul Electoral a decis că Firea și-a făcut publicitate electorală din bani publici. A fost sesizată DNA

DISTRIBUIȚI

Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Municipiului București (BEM) a admis, vineri, 25 septembrie, plângerea depusă de Alianța USR PLUS, prin cei doi copreședinți USR PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, împotriva Gabrielei Firea, Primăriei Generale a Capitalei și împotriva PSD pentru încălcarea regulilor de desfășurare a campaniei electorale.

Prin această decizie, BEM admite faptul că Gabriela Firea și-a făcut publicitate, în plină campanie electorală, prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată și indirectă în mass-media audiovizuală.

“Alianța USR PLUS a dovedit faptul că Gabriela Firea și-a făcut publicitate mascată, în plină campanie electorală, pe banii Primăriei Generale a Capitalei, în afara bugetului de campanie, adică pe banii bucureștenilor, iar decizia BEM vine să confirme acest lucru. Prin admiterea plângerii depuse de Alianța USR PLUS, BEM dă câștig de cauză USR PLUS și confirmă desfășurarea unei campanii electorale ilegale, prin intermediul autorității publice, cu încălcarea tuturor obligațiilor de neutralitate și echidistanță care le revin acestora. Prin urmare, spoturile publicitare targetate în perioada campaniei electorale, din bugetul public, au fost declarate ilegale.

Chiar dacă acest lucru se întâmplă cu o zi înainte de finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale de duminică, avem încredere că această decizie va reprezenta o dovadă în plus pentru cei nehotărâți că trebuie să iasă în număr cât mai mare la vot dacă își doresc o altfel de administrație și o altfel de politică”, transmite Alianța USR PLUS.

“Nu ne vom opri aici cu această plângere. Bucureștenii au dreptul să știe adevărul până la capăt. Prin urmare, solicităm publicarea sumelor totale cheltuite pentru publicitatea mascată, precum și a numărului de spoturi publicitare folosite, dar și a televiziunilor care le-au difuzat. De asemenea, vom depune plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru delapidare și vom sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica modul în care au fost folosiți banii publici. Stabilirea prejudiciului și dispunerea măsurilor pentru recuperarea acestuia sunt fără doar și poate o măsură obligatorie și o datorie față de toți bucureștenii”, a declarat Vlad Voiculescu.

3 COMENTARII

  1. TOTI PRIMARII au uzat de posibilitatea de a folosi banii publici in scop personal in aceasta campanie. Exemplu: primar PeNaL, a inchiriat panourile publicitare de pe strazi in tot orasul si a afisat pe ele, cu specificarea textuala „mun’cipiu’ X frumos”, fotografii imense cu cladirile reprezentative ale orasului (preferential biserici, in a caror ridicare nu a avut nici un rol, erau deja facute cand a pus el laba pe postul de primar) pentru care a aranjat in ultimele doua luni ILUMINAREA COLORATA pe timp de noapte. Bine-nteles, tot pe bani publici (distribuiti catre firme specializate „ale casei”) si instalatiile de iluminare, si curentul consumat. Asa ca sa lasam aburelile cu Fii Rea si „ciuma rosie”, ca „ciuma galbena” si clientela ei e identica si la fel…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.