Acasă Actualitate Biserica din salcam

Biserica din salcam

DISTRIBUIȚI

Batranii spun ca semnele de la Dumnezeu ne sunt trimise prin pamanteni. Cati dintre semenii nostri nu s-au crezut trimisii Mantuitorului, printre cei mai pacatosi dintre noi? Cati nu am crezut si mai credem inca? Dintotdeauna, la vremuri de restriste, au aparut asa-zisii salvatori. Cum au venit, asa au plecat. Nu aduceau cu ei nici un semn dumnezeiesc. Constantin Ene Buzatu, din Rosiesti, judetul Vaslui, nu se pretinde a fi nici un fel de Mesia. El a avut, insa, uimirea sa descopere imaginea unei biserici, intr-un copac pe care abia il taiase.

Arborele, un salcam din acela cu roscove, cum e cunoscut pe la tara, are incrustat pe intregul trunchi, in grosime, o biserica. Mai jos (vezi foto), se afla raze solare, iar printre ele, ca si cum ar fi sase planete. Cel putin asa zice nea Buzatu. Povestea e simpla. Dupa ce au taiat salcamul din curtea tatalui, cand au trecut la debitarea lemnului cu drujba, a aparut desenul din fotografie. Cum lui nea Costica Buzatu i s-a parut a fi un semn ceresc, a venit cu o bucata la targ. S-o vada cei de la televiziuni si de la ziare si s-o arate si altora. Ca sa se stie ca la Rosiesti a dat Domnul semn.

Am intrebat si noi specialisti in astrofizica despre ce ar putea fi vorba. Din punct de vedere stiintific, ne-a declarat profesoara Zana Mocanu, despre alinierea planetelor nu se poate discuta. Fenomenul ar conduce inevitabil la disparitia Universului. Nici de asezarea lor pe aceeasi orbita, asa cum sunt cele din desenul de pe salcam. Fiecare corp ceresc se deplaseaza cu viteze diferite, in functie de masa. Deci, s-ar intampla acelasi fenomen. Prin urmare, stiintific nu se pot explica semnele de pe salcam.

Ramane sa ne imaginam fiecare ce dorim. Oricum, nea Constantin Ene Buzatu isi va pune in casa, langa icoana, -felia- de salcam in care se afla o biserica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.