Acasă Actualitate Blocarea drumului dintre Botosani si Iasi va face obiectul unei anchete

Blocarea drumului dintre Botosani si Iasi va face obiectul unei anchete

DISTRIBUIȚI

Dupa ce premierul si-a manifestat indignarea fata de modul in care administratia publica locala a actionat la -testul de deszapezire-, Administratia Nationala a Drumurilor a anuntat, imediat, ca va face o ancheta, pentru a stabili cine se face vinovat de situatia inregistrata la granita dintre judetele Iasi si Botosani, unde drumul national a fost blocat o lunga perioada de timp din cauza zapezii.

Nastase vrea capul vinovatilor

-Ceea ce s-a intamplat este de neexplicat, si am cerut sanctiuni in consecinta-, a afirmat Nastase, apreciind drept -inadmisibil- modul de actiune la nivelul administratiei publice locale.

-Va trebui sa tratam cu maxima seriozitate acest test, la care nu am reusit sa raspundem in modul cel mai eficient-, a afirmat Adrian Nastase, cerand sa se faca o informare permanenta a autoritatilor si a mass-media in legatura cu actiunile comandamentelor judetene de iarna.

Adrian Nastase a subliniat, de asemenea, necesitatea constituirii unor stocuri de materiale antiderapante si montarea de parazapezi, in vederea asigurarii traficului pe perioada de iarna.

Cele mai multe probleme in privinta inlaturarii efectelor ninsorilor s-au inregistrat in judetele Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui.

Autofreza este de vina

Prefectul de Botosani, Costica Macaleti, a declarat, marti seara, ca, in noaptea de duminica spre luni, pe traseul Botosani-Iasi a actionat o autofreza pentru deblocarea a doua autobuze inzapezite si ca utilajul s-a defectat in zona de delimitare dintre judetele Botosani si Iasi. Utilajul trebuia, initial, sa actioneze pana in localitatea ieseana Harlau. El a spus ca autofreza actiona doar pentru a debloca cele doua autobuze si nu pentru deszapezire, intrucat, din cauza viscolului, actiunea era ineficienta. Macaleti a precizat ca pana luni, la ora 4.00, s-a reusit preluarea tuturor calatorilor din cele doua autobuze, din care o parte au fost transportati la Botosani, iar ceilalti au fost cazati in scolile din Copalau si Flamanzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.