Acasă Actualitate Bucurenciu, cheia necunoscutelor din dosarul -Portbagajul-

Bucurenciu, cheia necunoscutelor din dosarul -Portbagajul-

DISTRIBUIȚI

Judecatorii au dispus punerea in libertate a celor doi inculpati din cazul -Portbagajul- care s-au predat autoritatilor pe Aeroportul Otopeni. In acest dosar au fost invinuite 12 persoane, insa in arest se mai afla doar trei. Singurul care poate face lumina in acest caz este Mihai Bucurenciu, insa acesta se afla in Belgia, iar judecatorii din aceasta tara nu au aprobat cererea de extradare formulata de autoritatile romane.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, ieri, cererile de punere in libertate pentru cei doi inclulpati din dosarul -Portbagajul-, care s-au predat Politiei cu doua zile in urma, pe Aeroportul Otopeni. In acelasi timp, instanta a interzis lui Aurelian Tanasescu si lui Stefan Popa sa paraseasca localitatea. Cu o zi in urma, Tanasescu si Popa declarasera, in cadrul audierii lor la Tribunalul Bucuresti, ca omul de afaceri Mihai Bucurenciu este principalul responsabil de rapirea si sechestrarea lui Valentin Raducan si ca nici unul dintre ceilalti acuzati in acest caz nu este vinovat. Totodata, judecatorii au dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare emise pe numele lui Ahmet Metin, Ilie Alexandru si Gheorghe Radut. Ambele decizii luate, ieri, de Tribunalul Capitalei pot fi contestate la Curtea de Apel Bucuresti. In dosarul privind sechestrarea si torturarea lui Valentin Raducan pentru a-l determina sa vorbeasca despre furtul celor 420.000 de dolari din portbagajul autoturismului omului de afaceri Mihai Bucurenciu, procurorii au emis mandate de arestare pe numele a 12 persoane. Intre timp, instanta a revocat mandatele pentru sase dintre invinuiti, motivand ca acestia pot fi judecati in stare de libertate, ramanand in arest Ilie Alexandru, Ahmet Metin si Gheorghe Radut. Politistii i-au dat in urmarire pe Aurelian Stefan Tanasescu, zis Aura, Ioan Stefan Popa, precum si pe Mihai Bucurenciu, toti fugiti din tara la scurt timp dupa izbucnirea scandalului -Portbagajul-. In data de 27 mai a.c., Tanasescu si Popa s-au predat politistilor. Mihai Bucurenciu a parasit Romania imediat dupa ce a fost invinuit de instigare la lipsire de libertate, el fiind dat in urmarire internationala prin Interpol si prins de autoritatile belgiene. Judecatorii din aceasta tara au respins insa cererea de extradare a cetateanului roman. Inainte de a fi acuzat oficial de vreo infractiune, Mihai Bucurenciu si-a exprimat intentia, prin avocatii sai, de a se prezenta la Parchetul Curtii Supreme de Justitie pentru a explica procurorilor motivul pentru care a recurs la mijloace -mai putin legale- de a recupera cei 420.000 de dolari ce i-au fost furati din portbagajul masinii. In momentul in care au fost furati dolarii, Bucurenciu se afla la biroul avocatilor sai, Mircea Stanculescu si Bogdan Vlad. Bucurenciu intentiona sa explice si motivul pentru care s-a adresat politistilor sectiei 20, din sector 6 si nu celor de la sectorul 2, unde i-a fost spart autoturismul. De asemenea, Bucurenciu, potrivit avocatilor sai, intentiona sa spuna de unde proveneau banii si cui erau destinati.

Politistii au refacut portretul-robot al agresorului judecatoarei Fanica Pena

Politistii au refacut, ieri, cu ajutorul judecatoarei Fanica Pena, portretul-robot al barbatului care a lovit-o, intrucat unele trasaturi ale fetei acestuia erau diferite de cele descrise de martorii agresiunii, informeaza surse din Politie. Potrivit noilor date, specialistii Serviciului Judiciar din Politia Capitalei au stabilit ca agresorul este un tanar de 1,85-1,88 metri inaltime, slab si cu tenul inchis. Cand a atacat-o pe judecatoare, el era imbracat cu haine de culoare inchisa si purta o pereche de ochelari fumurii. Magistratul trebuia sa-i audieze luni, la ora 12.00, pe cei doi bucuresteni implicati in cazul -Portbagajul-, care se predasera Politiei, cu o seara in urma, pe Aeroportul Otopeni. Saptamana trecuta, Fanica Pena fusese amenintata telefonic in legatura cu modul de solutionare a unor dosare pe care le avea in lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.