Acasă Actualitate Bulai: 40 milioane de Euro a dat Guvernul Orban presei iar TVR...

Bulai: 40 milioane de Euro a dat Guvernul Orban presei iar TVR ironizează purtatul măștii și distanțarea socială

DISTRIBUIȚI

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, afirmă că TVR1 a avut, de Revelion, „un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială”, el adăugând că va chema în curând la Parlament reprezentanţii CNA pentru a oferi un punct de vedere asupra acestei situaţii.

„În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacţiilor de presă private aproximativ 40 milioane euro pentru a scrie despre măsurile luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficienţa acestei măsuri. Acum 2 zile, pe banii noştri, TVR1 a avut de revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială. Cu oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor. Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de milioane de euro ca să informezi lumea (ineficient), dar permiţi dezinformare pe bani publici la televiziunea publică în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile de împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulţi”, a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, deputatul Iulian Bulai.

El a adăugat că va chema la Parlament reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru a oferi un punct de vedere asupra acestei situaţii.

„Firea, Olguţa şi Dăncilă au plecat. Doina Gradea (foto) trebuie să plece din TVR şi să ia cu ea şi pe partenerii PSD care au mai rămas acolo. Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie şi începem curăţenia”, a mai afirmat deputatul USR PLUS Iulian Bulai.

O reacţie faţă de programul de la TVR 1 din noaptea de Revelion a avut, sâmbătă, şi Dorina Rusu, membru al CNA, care a informat că s-a autosesizat şi că emisiunea de la televiziunea publică din noaptea dintre ani va fi analizată într-o şedinţă a CNA.

„Emisiunile de divertisment trebuie să respecte legislaţia la fel ca toate celelalte, iar în emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor. Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică”, a afirmat Dorina Rusu, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

5 COMENTARII

  1. „40 milioane de Euro a dat Guvernul Orban presei” PENTRU A INCHIDE GURA CRITICILOR, pentru castigarea alegerilor! Rezultatul a fost ca ziarele n-au mai lasat cititorii sa posteze opinii critice la adresa guvernului de QA kat si a presedintelui descris perfect in emisiunea de Revelion cu boy si alti conducatori de atelaje. Cum se numeste asta? CENZURA GUVERNAMENTALA PRIN MITUIRE DIN BANI PUBLICI! Orban Sica si restul gastii sunt buni de bagat la puscarie. Acum!

  2. Deci urmeaza ca cine nu sta cuminte in front sa fie tras de urechi? Imi aduce aminte de un regim de trista amintire. Sa fi murit oamenii in 89 degeaba???Jalnic!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.