Acasă Actualitate Gânduri pentru prezent și viitor

Gânduri pentru prezent și viitor

DISTRIBUIȚI

1. Există o lege a istoriei valabilă practic fără excepție după revoluția din Franța, că un sistem politic învins nu moare subit, ci traversează mai întâi o perioadă de letargie. Aplic această teorie la așa zisul succes al PSD-ului la alegerile parlamentare din 06.12.2020 din România. PSD-ul se găsește acuma în faza de letargie susmenționată, faza următoare fiind dispariția lui definitivă în actuala lui formă. Este de presupus, că vor apărea noi partide Social-Democratice, care, dacă vor pretinde a fi prelungirea actualului PSD, vor fi în realitate o formă diferită.

2. În discuțiile referitoare la încălzirea climatică se ignorează deobicei energia produsă prin fuziune. Ea va intra în funcțiune în a doua jumătate a prezentului secol și se va răspândi fulgerător. Ea convertește deuteriul și tritiul (aceștia sunt isotopi ai hidrogenului) în heliu și curent electric. Energia acestui curent electric (conform formulei lui Einstein) este egală cu mc2, unde m desemnează masa deuteriului plus masa tritiului iar c desemnează viteza luminii.  Costurile legate de construcția unei fabrici de fuziune și îndepărtarea reziduurilor la închiderea acestei fabrici sunt neglijabile în raport cu imensa energie electrică produsă. Asta va avea ca urmare, că nenumărate firme particulare vor construi astfel de fabrici de fuziune, iar la sfârșitul prezentului secol creșterea temperaturii mondiale nu va fi de 0 grade Celsius, ci mult mai probabil va avea chiar o valoare negativă.

PRECIZARE din partea dr. Prof. Gheorghe Boldur-Lățescu, fost deținut politic anticomunist.

L-am cunoscut pe Cornel Constantinescu în anul 1949, într-o celulă a arestului securității din Rahova București. Prietenia care s-a legat între noi s-a desăvârșit la penitenciarul Jilava și apoi, în anii și deceniile care au urmat după eliberare.

A studiat matematica obținând rezultate excepționale la Institutul de Matematică din București, apoi după 1975 ca Profesor la Politehnica din Züric-Elveția. Este cetățean român, fiind legat sufletește de țară și ajutându-i pe cei ce luptă pentru libertate.

Foto: https://ethz.ch/

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.