Acasă Actualitate Bulgaria a mulțumit oficial României pentru evacuarea cetățenilor săi din Afganistan

Bulgaria a mulțumit oficial României pentru evacuarea cetățenilor săi din Afganistan

DISTRIBUIȚI

Ministrul român de externe Bogdan Aurescu a avut în cursul zilei de astăzi, 21 august 2021, o discuţie telefonică cu omologul său bulgar Svetlan Stoev, la iniţiativa acestuia.

Ministrul bulgar de externe a exprimat recunoştinţa şi a adresat mulţumirile sale deosebite ministrului de externe al României şi statului român pentru sprijinul acordat de ţara noastră prin evacuarea foarte recentă a cinci cetăţeni bulgari din Afganistan.

Astfel, un cetăţean bulgar a fost evacuat din Kabul în dimineaţa zilei de 20 august, cu al doilea zbor al aeronavei militare româneşti de transport a Forţelor Aeriene Române, iar alţi patru cetăţeni bulgari au fost evacuaţi cu al treilea zbor al aeronavei, care i-a şi adus pe aceştia în cursul acestei zile la Bucureşti, împreună cu 15 cetăţeni români repatriaţi din Afganistan.

Ministrul român de externe a subliniat în discuţie importanţa solidarităţii internaţionale, mai ales între state partenere şi prietene, cum sunt România şi Bulgaria. A arătat că gestul României de a sprijini repatrierea cetăţenilor bulgari a fost unul firesc, care exprimă foarte bunele relaţii existente între cele două ţări.

Cei doi miniştri au avut şi un schimb de opinii cu privire la climatul de securitate din Afganistan. De asemenea, au convenit să rămână în contact pe acest subiect, respectiv pentru a discuta şi alte aspecte ale relaţiei bilaterale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.