Acasă În Lume Turcia refuză migranții afgani atât timp cât nu este primită în UE

Turcia refuză migranții afgani atât timp cât nu este primită în UE

DISTRIBUIȚI

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă, în cadrul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, că ţara sa nu va putea suporta ”o povară migratorie suplimentară” din Afganistan în urma preluării puterii de către talibani în această ţară, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Un nou val migratoriu este inevitabil dacă nu se iau măsurile necesare în Afganistan şi Iran. Turcia, care a primit deja cinci milioane de refugiaţi, nu poate suporta o povară migratorie suplimentară. Abordarea evazivă a UE pentru a răspunde aşteptării justificate a Turciei de a actualiza acordul din 18 martie are un impact negativ asupra cooperării potenţiale în domeniul migraţiei”, a declarat Recep Tayyip Erdogan, potrivit unui comunicat al preşedinţiei turce.

Erdogan a criticat, de asemenea, Uniunea Europeană pentru că este ”evazivă” cu privire la cererea Turciei de a revizui un acord semnat în 2016 între Ankara şi Bruxelles pentru a opri afluxul de migranţi.

Semnat după ”criza migratorie” din 2015, acest acord prevede trimiterea ”migranţilor ilegali” din insulele greceşti în Turcia şi asistenţă financiară acordată Turciei pentru primirea refugiaţilor.

Dar Ankara reproşează în mod constant UE că nu respectă pe deplin acest acord, în special în ceea ce priveşte accelerarea procesului de aderare a Turciei la UE şi libera circulaţie a cetăţenilor turci.

2 COMENTARII

  1. Daca Uniunea Europeana ar reintroduce controlul la frontierele tarilor membre penreu cetateni tarilor nun U.E.(cum era inainte cand romanilor le trebuia viza ca sa vina in Franta,Germania,etc)s-ar rezolva problema migrantilor,daca se face asa migranti nu ar cheltui bani cu transport si calauze stiind ca nu au cum sa intre in Uniunea Europeana si chiar daca intra daca este prins de politia tari in care se afla fara viza este suit in avion si trimis de unde a venit,in caz ca il gazduieste la vreo ruda sau cunoscut cu domiciliul in tata aia,omul fara viza zboara acasa iar gazda primeste o amenda cat cinci salarii.
    Altfel cu legea de acum migranti incearca,cica azil politic de parca numai Europa este pe harta lumi,pot sa ceara azil politic si in China ,Rusia,Corea de Nord sau alte tari care critica capitularea Uniunei Europeane in fata valurilor de migranti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.