Acasă Actualitate Calatorie spre Italia intrerupta de un agent infiltrat

Calatorie spre Italia intrerupta de un agent infiltrat

DISTRIBUIȚI

Un agent sub acoperire din cadrul IJPF Galati a stricat planurile a 44 de -turisti- romani care intentionau sa ajunga ilegal,in spatiul Schengen in cautarea unui loc de munca la negru. Acesta si-a declinat identitatea la PCTF Turnu, dupa ce a remarcat ca excursionistii au fost imprumutati de trasportatori cu banii necesari iesirii din tara. Dupa un control minutios la punctul de frontiera mentionat, politistii au mai descoperit ca nici una dintre cele trei firme de tranport galatene care asigurau transportul excursionistilor nu avea actele in regula. Intre foile Interbus ale celor trei microbuze si declaratiile pasagerilor existau grave inadveretente.

20 de euro de caciula -pentru a trece cu bine granita-

Cei 15 pasageri din primul microbuz au fost imprumutati cu sume intre 150 si 500 de euro pentru a face dovada mijloacelor de intretinere la iesirea din tara, iar inainte de a ajunge in punctul de frontiera, -turistilor- (inclusiv politistului de frontiera infiltrat) li s-au cerut cate 20 de euro/persoana -pentru a trece cu bine granita-, desi suma colectata de la acestia nu a fost -folosita- cu ocazia efectuarii formalitatilor de control.

In cel de-al doilea microbuz se aflau 14 pasageri, care declarasera, de asemenea, ca merg in Italia ca turisti. In urma verificarii documentelor, politistii au constatat insa ca firma de turism care organizase grupul si care incasase de la fiecare persoana cate 140 de euro (conform declaratiilor celor in cauza) nu eliberase chitante pentru sumele preluate, voucere sau alte documente turistice din care sa rezulte scopul deplasarii. De asemenea, s-a mai constatat ca intre firma de turism organizatoare si cea de transport careia ii apartinea microbuzul nu exista incheiat un contract de prestari servicii.

Nici cel de-al treilea microbuz, in care se aflau 15 pasageri, nu avea actele in regula. Politistii de frontiera au constatat ca intre cele inscrise in foaia Interbus prezentata de sofer si declaratiile pasagerilor existau inadvertente, destinatia finala a calatoriei nefiind nici macar mentionata in document.

Fiindca ca nu indeplineau conditiile legale pentru iesirea din tara, cei 44 de turisti au fost redirectionati catre zonele de domiciliu, firmele de transport, toate din Galati, au fost amendate cu patru milioane de lei fiecare. In plus, acestea risca sa-si piarda si licenta de transport international.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.