Acasă Actualitate Cardiolog condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru că a...

Cardiolog condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru că a luat 1200 de lei mită, asistenta – 2 ani cu suspendare pentru 300 de lei

DISTRIBUIȚI

Decizii definitive într-un dosar de corupție care lasă orașul Tulcea cu doar doi medici cardiologi. Medicul cardiolog Cecilia Chirvăsuţă şi asistenta medicală Marcela Vlad de la Spitalul Judeţean Tulcea au fost condamnate de către Tribunalul Tulcea în luna noiembrie 2016 la 4 ani de închisoare cu executare, respectiv 2 ani cu suspendare pentru luare de mită. Împotriva acestei sentinţe cele două au făcut apel la Curtea de Apel Constanţa. Procurorii au susţinut în rechizitoriu că în cursul anului 2013, precum şi la data de 28 octombrie 2015, „Chirvăsuţă Cecilia, în calitatea de medic în specialitatea cardiologie, angajat al Secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea, prin acte materiale diferite realizate în temeiul aceleiaşi hotărâri infracţionale, a pretins şi primit cu titlu de mită, la date diferite, suma totală de 1.200 lei, pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu de medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate.”: acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei aferentă unui dosar de pensionare pe caz de boală. Totodată, asistenta Marcela Vlad a primit suma totală de 300 lei, la date diferite, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu. Luni, 22 ianuarie, Curtea de Apel Constanţa a respins apelul medicului şi al asistentei, astfel încât hotărârea Tribunalului Tulcea rămâne definitivă. În plus, Cecilia Chirvăsuţă nu are voie să exercite meseria de medic timp de 4 ani după executarea pedepsei.

Citește și Sentințele la luarea de mită: pentru judecători mumă, pentru medici ciumă

 

5 COMENTARII

 1. Bun! Acum sper ca urmeaza in vizor si coafezele, instalatorii care schimba capacele de wc si tevile sparte, soferii de taxi, ospatarii,vanzatoarele care nu mai dau rest, etc.Ei de ce trebuie sa primeasca spaga, ca doar isi primesc salarii?
  Si in mod deosebit profesorii/invatatorii care fac meditatii. De ce sa primeasca sume de bani neimpozitate? Asta de ce nu vedeti?
  Sau nu aveti voie sa va luati, Irinuca, decat de medici.Pardon! La asta nu m-am gandit.
  Scuze!

 2. 4 ani cu executare pentru 1200 lei spaga!!!! Deci daca furi putin si nu esti cu sustinere politica iei multi ani cu executare. Daca furi mult si ai spate politic iei maxim un an cu suspendare si ramai si cu banii furati. Halal legi si dreptate!

 3. Catre dl/dna ” Numai prosti pe lumea asta”

  Sau mai bine sa-ti zic ” Sarac/saraca cu duhul”?
  Pai, draga persoana care nu intelegi, duduia Irinuca este o portavoce. Dansa scrie dupa dictare.Eu nu stiu cine ii dicteaza, de aceea am folosit numele ei. In definitiv, ea este cea care semneaza acest…ce-o fi.
  Dar ma bucur ca pe cineva a atins ce am scris, a enervat. Si imi pare bine.Oricum, nu ma deranjeaza pentru ca eu nu ma cobor la nivelul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.