Acasă Actualitate Identificat de procurori printre clienții bordelurilor bucureștene, trompeta PSD teleormăneanul Marius Pieleanu,...

Identificat de procurori printre clienții bordelurilor bucureștene, trompeta PSD teleormăneanul Marius Pieleanu, stipendiat din bani publici

DISTRIBUIȚI

Marius Pieleanu se manifestă de câteva luni ca o curea de transmisie între PSD și telespectatorii Antenei 3. Originar din Alexandria, județul Teleorman, Pieleanu ne povestește zilnic la Antena 3 cine va fi ministru, cine nu va fi, ce a mai spus împăratul Liviu, ce nu a mai spus. Dar să nu credeți că Marius Pieleanu face asta gratis. Nici pomeneală! Ziaristul Cristian Șuțu a dezvăluit pe blogul său cum a căpătat sociologul un contract  cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, guvernamentală. Între Agenție și firma lui Pieleanu, SC Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL a fost încheiat un contract cu obiectul “un studiu de piață privind percepția publicului asupra serviciilor de cadastru și publicitate imobiliară furnizate în cadrul birourilor/ghișeelor de la nivelul OCPI București și OCPI lfov“. Valoarea contractului: 101.150 lei. Asta înseamnă, la cursul din perioada respectivă, undeva la 22.000 euro, prețul pieței fiind „între 2400 și 3900 de euro. Diferența pînă la 22.000 de euro se numește… știți voi cum.”, scrie jurnalistul Cristian Șuțu.

În octombrie 2017, după un conflict Dragnea-Tudose, Pieleanu a transmis un sondaj făcut de el prin care PSD scăzuse, chipurile din cauza lui Tudose fulminant. Într-o emisiune la Antena 3, Tudose a vorbit despre sondajul dat publicității de Marius Pieleanu: „Aţi pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalţi, dacă nu ai mâncat nişte copii dimineaţă, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 la 20.”. Trecem peste exprimarea caracteristică lui Tudose care se dorea să fie și amuzant și popular dar nu reușea decât să fie penibil și încercăm să vedem cine este acest Pieleanu care se înfățișează zilele acestea ca un instrument al lui Dragnea.

În anul 2012, procurorii români l-au depistat pe sociologul Marius Pieleanu ca fiind un client constant al bordelurilor bucureștene, acesta fiind client al curvelor de lux din bordelul basarabeanului Efim Potval, poreclit Fima. Pieleanu a fost martor în dosarul penal deschis pe numele ”peștelui” de peste Prut, alături de alți 21 de beneficiari ai serviciilor sexuale oferite de prostituatele acestuia.
În august 2012 Pieleanu a fost invitat la sediul DIICOT să dea explicaţii și în dosarul de prostituţie în care este cercetată Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, prostituată și proxenetă de lux.
Bineînțeles că această pasiune a lui Pieleanu pentru sex contra cost nu l-a împiedicat să furnizeze în continuare sondaje de opinie.
În mai 2015, casa lui de sondaje, Avangarde, a furnizat în spațiul public o „cercetare” sociologică intitulată Barometru de Opinie. La măsurarea notorietății jurnaliștilor nu apăreau deloc Robert Turcescu, Emil Hurezeanu, Radu Moraru și nici Andreea Esca.
Supărat, Robert Turcescu pune mâna pe telefon și îl sună pe Pieleanu care recunoaște că deși actualul deputat avea peste 60% notorietate a fost scos din lista finală, după cum demonstrează jurnalistul pe blogul său:
„Si acum, incepe balul! De dimineata, pun mina pe telefon si-l sun pe marele sociolog Pieleanu:
–Alo, zic, Marius, am vazut sondajul ala cu notorietatea jurnalistilor si analistilor politici…
Pieleanu tace.
–Am si eu o nedumerire: cum naiba de nu apar si eu acolo, macar la egalitate cu amicul Sabin Orcan care e la 29%?
Pieleanu isi drege glasul rostind incurcat:
-Apari, ma, Robert, apari…
-Unde apar, zic eu mirat, ca nu mi-am gasit numele pe nicaieri, m-am uitat atent, am sondajul in fata!
Pieleanu devine prietenos:
-Esti, Robert, esti la 60%, da’ nu s-a putut…
Eu, mirat:
-Ce nu s-a putut?!
-Nu s-a putut… e complicat, uite, iti spun eu tie, prieteneste, esti la 60%, da’ n-am putut sa dam…
-Stai, stai, zic eu, am de gind sa scriu despre asta, cum nu s-a putut, ca am vazut ca sondajul e autofinantat! Cum nu s-a putut?!
Pieleanu incearca sa ma expedieze:
-Iti spun eu, prieteneste, esti la 60%, hai ca te sun eu miine…
Ripostez:
-Nu, nu miine, vreau sa inteleg azi, uite, eu intr-o ora o sa scriu despre asta, astept sa-mi dai niste explicatii.
-Bine, mormaie Pieleanu, te sun eu intr-o ora!
Si m-a sunat. Ca, vezi Doamne, erau chiar mai multe nume acolo, in sondaj, cum ar fi Esca, spre exemplu, da’ ca n-au vrut sa se supere lumea si atunci au facut ei o selectie…
-Pai, bine- bine, dar da-mi si mie sa public sondajul integral! Cu toate numele!
-Nu pooot, se tinguie Pieleanu, dar, daca vrei, uite, iti trimit pagina aia in care apari si tu!
Si, intr-adevar, am primit-o. Ce sa vezi, apare de data asta si Turcescu in cercetarea lui Pieleanu! Integral la turcescu.ro.

Nu-i așa că pare profesionist Pieleanu?

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.