Home Actualitate Carne expirată în hipermarketuri.ANPC face controale în toată țara

Carne expirată în hipermarketuri.ANPC face controale în toată țara

DISTRIBUIŢI

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor realizează cel mai amplu control la supermarketurile și hipermarketurile din țară. Inspectorii dețin informații cum că pe rafturi ar fi ajuns produse din carne expirate, apoi reambalate.   
Toate hipermarketurile din țară sunt controlate  de inspectorii ANPC. Lanțurile de magazine sunt bănuite că au pus la vânzare produse expirate din carne, care au fost reambalate și etichetate la o fabrică din Brașov. Controalele au început încă de ieri, când peste 6 tone au fost retrase și au fost date amenzi în valoare de peste 77 de mii de lei.
Totul a pornit de la o reclamație la Oficiul pentru Protecția Consumatorului. Inspectorii au mers pe teren și au descoperit că plângerea a fost reală.
Mai exact, ei au constatat că lanțul de magazine reambala rămășițe de mezeluri și capete de salamuri cu puțin timp înainte de data de expirare. După ce erau reambalate, acestea erau puse, din nou, la vânzare, cu o dată nouă de expirare.
„Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a demarat un control tematic ce a avut ca obiect verificarea calității și conformității unor produse alimentare – salam feliat, capete de salam, precum și felii de șuncă ambalate, produse care aveau data durabilității minimale depășită și modificată de către ambalator. Produsele se aflau la comercializare într-un lanț de supermarketuri din toată țara. […] Produsele ambalate în vid aveau data durabilității minimale modificată de ambalator, având data durabilității minimale depășită de aproximativ 2 luni”, transmiteau joi cei de la ANPC într-un comunicat.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.