DISTRIBUIŢI
ABA Prut-Bârlad

Surse din ANAR ne-au declarat sub protecția anonimatului că luni, 14 ianuarie 2019, directorul general al Apelor Române Victor Sandu îl va demite pe directorul ABA Prut-Bârlad, Ion PĂVĂLEANU, fost director al SGA Neamț și mutat de Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, la Iași în fruntea ABA Prut Bârlad. Cum la Apele Române posturile de conducere (și nu numai) se ocupă doar politic, ne așteptam ca pe locul PSD Neamț de la ABA ocupat de Păvăleanu să vină tot un pesedist.
Dar când Arsene nu-i acasă, Mircea Drăghici, trezorierul PSD și coordonatorul directorului general de la ANAR, joacă pe masă.

Citește și Șeful ANAR, declarație de avere falsă la ANI ca să nu se facă legătura între el și trezorierul PSD, Mircea Drăghici

Așa că Victor Sandu și Relu Adam îl vor numi luni pe fostul director Petru Avram, demis din funcție în toamna anului 2017 după ce ziarul Curentul a dezvăluit că acesta e pe cale să semneze un act adițional la un contract încheiat în 1990 pentru ca 133 de milioane de Euro din bani publici să ajungă fără licitație, prin încredințare directă la firma S.C.CONSIR Siret aflată în insolvență. Detalii AICI.

Petru Avram este același director care i-a oferit cumătrului lui Relu Fenechiu, Corneliu Crețu, fost director al ABA Prut, un post călduț, după pensionare, plătit cu 2000 de Euro pe lună și producând instituției un prejudiciu de 44.000 de Euro.
Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor a constatat prin Raportul întocmit în decembrie 2016 ca urmare a controalelor efectuate la ABA Prut-Barlad că angajarea și menținerea în funcție ca pensionar a lui Corneliu Cretu a fost ilegală.

„A fost nelegala, deoarece nu s-a efectuat prin concurs, incalcandu-se prevederile art.30 din Codul Muncii. Fata de aceasta, apreciem ca se impune pe de o parte sesizarea organelor de cercetare penala, precum si, pe de alta parte, efectuarea unei cercetari disciplinare de catre Administratia Nationala Apele Romane fata de angajatii implicati in desfasurarea procedurii de incheiere a contractului individual de munca nr. 572/31.08.2015, stabilirea prejudiciului produs institutiei si recuperarea acestuia de la persoanele vinovate. In functie de competente, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi precum si ANAR, pentru luarea de masuri administrative si recuperarea prejudiciilor rezultate”, dupa cum se arata in raportul Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

Dar stați liniștiți că și procurorii și conducerea ANAR, unși bine, n-au scârțâit deloc și acum Avram revine în funcție. Pariem că Avram va demisiona brusc din PNL al cărui consilier județean este și se va aciua la PSD, singurul partid cu oase de ros în acest moment? Că numai cine linge bine la pesediști, primește funcție bine plătită la stat. Competenții au fugit deja.

9 ARII

 1. pentru arsene si draghici:…daca ati fi trait sub STEFAN CEL MARE ,ati fi trait….. sub ascutisul sabiei…..(parerea mea)
  P.S…FITI OAMENI,…NU CA MELIONI !!!!!!

 2. Nu sunt singurele schimbari, la ABASiret cameleonul Marcoci va pleca la ANAR ca sef serviciu Investitii in locul lui va fi instalat Popescu Mihai adus de arseni facalet , interimar va fi „nevinovata” Lucaveschi Irina iar sing. Talpau Mihai a fost destituit ca director tehnic !!hai psd incurcai drace!!!

  • Mai grav!
   Se pune la cale destabilizarea singurei instituții verticale din România prin spargerea acesteia in bucatele și căpușare pe modelul Hidrolectrica.

 3. NU este chiar singura dar se numara printre putinele care au mai ramas ase vedea Armata , Serviciile Statului Roman de Siguranta, Jandarmenria ( aoleo!! astia sunt aia cu bulanele din 10 August 2018!!! mai bine iar pune sa pazeasca statul Roman cursurile de apa sa nu fure golanii de senatori, deputati,primari si smecherii balastul de pe cursurile de apa care nu au fost distruse, ca in baza lui mecanicu SANDU slabe sperante )!!!!DNA dati drumul la dosare ! ca smecherii sunt fara scapare!!

 4. Era si timpul sa schimbe la Siret, Ajunge!!!, sa plece eminentele cenusii a lui Vamanu, trebuia sa se schimbe ceva… era totul blocat, o aventura sa soliciti ceva acolo, nu primeai raspuns nici in juma de an!!! Erau prea destepti pentru prostul de rand…. urat. Sa vedem daca astia vor face ceva sau ramane aceeasi mentalitate. Mult succes!!

 5. Fiecare zi care trece adună mărturii tot mai copleșitoare ale prăbușirii statului român și, odată cu el, a societății românești. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria modernă a acestei țări ca toate pârghiile puterii să se afle în mâna unor contrabandiști, deopotrivă ticăloși și inconștienți, care pun în pericol, în aceste momente, însăși existența noastră ca națiune

 6. maurul Pavaleanu adus de arsene la ABAPrut pleaca de la iasi si revine cu coada intre picioare la SGA Neamt cu data de 15.01.2019; a pus pe felie lucrari ale firmelor PSD si se retrage sa nu fie retras de DNA Iasi!!!iar marcoci va ajunge la ANAR la serviciul Investitii ! ce valoare ce parfum de tei!!poate ii va promova DNA la faculatea RACOVA pentru supraveghere dezapeziri!

 7. Si Pavaleanu si Marcoci au facut ceva in ape! esti cam frustrat ca multi altii.
  Auzi destabilizarea unei institutii verticale!!! In sfarsit parca incepe sa se miste cate ceva de la Bucuresti, cred ca sunt pe drumul cel bun. A fost greu sa-i scoata pe cei lipiti de scaune care nu acceptau sa se schimbe ceva. Speram in eficientizarea institutiei , bine ar fi sa inceapa cu Bucurestiu ca sunt cam multi.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.