Home Actualitate CEDO respinge o reclamație a Cameliei Bogdan după ce aceasta a încălcat...

CEDO respinge o reclamație a Cameliei Bogdan după ce aceasta a încălcat regulile confidențialității

DISTRIBUIŢI

În decizia sa în cauza Camelia Bogdan împotriva României (cererea nr. 32916/20) Curtea Drepturilor Omului a declarat în unanimitate cererea inadmisibilă. Decizia este definitivă.
Cazul se referea la o procedură disciplinară împotriva unui judecător care a avut ca rezultat excluderea acesteia din magistratură.
Curtea a reținut că reclamanta a divulgat detaliile cu privire la cazul ei în fața Curții în cursul procedurii pe care a avut-o instituită în fața unei instanțe naționale, în timp ce utilizarea acestor informații în alte proceduri litigioase a fost interzisă, Curtea constatând că reclamanta cunoștea cerința de confidențialitate.

Curtea a remarcat că detaliile negocierilor de soluționare amiabilă, inclusiv copii ale scrisorilor și declarațiile însoțitoare de soluționare amiabilă trimise de aceasta, apăruseră ulterior în mai multe reportaje ale mass-media.
Neconvinsă de argumentele reclamantei, Curtea a concluzionat că dezvăluirea de către aceasta a detaliilor negocierilor de soluționare amiabilă în cazul ei către o instanță națională și către alte persoane au încălcat principiul confidențialității prevăzut de articolul 39 § 2 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Regula 62 § 2 din Regulamentul Curții și că, în aceste circumstanțe, comportamentul ei a echivalat cu un abuz al dreptul la cerere individuală în sensul articolului 35 § 3 (a) din Convenție.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.