Acasă Politic Senatul a adoptat un proiect de lege privind transparenţa utilizării bazelor sportive

Senatul a adoptat un proiect de lege privind transparenţa utilizării bazelor sportive

DISTRIBUIȚI

Proiectul USR prin care va fi asigurată transparenţa utilizării bazelor şi sălilor sportive, depus la iniţiativa deputatului USR Brian Cristian, a fost adoptat de Senat cu unanimitate de voturi.

„Cu problema accesului la bazele sportive s-au confruntat toţi românii. Porţi închise pentru săli şi terenuri de sport sau bazine, fără să ştim măcar de ce sau fără ca cineva să-şi asume răspunderea. Cum arată situaţia actuală? Administratori care dispun de aceste resurse după bunul plac şi infrastructură sportivă construită din taxele şi impozitele românilor, fără ca aceştia să aibă unde să facă mişcare. A venit momentul să oprim aceste abuzuri şi să revenim la normalitate. Prin proiectul propus vrem să instituim reguli clare şi predictibilitate, vrem ca lumea să aibă acces la aceste baze, să existe transparenţă şi corectitudine. Nu în ultimul rând, dorim ca, în urma activităţii de închiriere, bazele să devină sustenabile, pentru că una dintre plângerile pe care le tot primim este legată de nivelul de degradare a bazelor. Nici nu mă miră, dacă nu există un venit propriu. Nu mai avem nevoie de tipologia administratorului tătuc, care să facă ce doreşte el cu banii publici, în spaţiul care este destinat tuturor să se bucure de el şi să facă sport”, declară Brian Cristian, iniţiatorul proiectului de lege.

„Administratorii bazelor sportive trebuie să aibă criterii obiective atunci când închiriază spaţiul respectiv pentru varii activităţi sportive. Publicarea lor şi a tarifelor de închiriere consituie un pas important în procesul de tansparentizare a procedurilor de închiriere”, afirmă senatorul USR Dan Ivan.

Proiectul de lege, semnat de parlamentarii USR Brian Cristian, Tudor Pop, Oana Ţoiu, Filip Havârneanu, Dan Ivan şi Sergiu Vlad, modifică Legea Educaţiei fizice şi sportului (nr. 69/2000) şi se bazează pe o analiză a Curţii de Conturi din care a reieşit că bazele sportive deţinute de statul român, prin diferite instituţii, au fost de multe ori fie folosite ineficient, fie în alte scopuri.

În Senat, proiectul USR a primit 96 de voturi „pentru” şi o singură abţinere. Iniţiativa urmează să intre la dezbatere şi vot final în Camera Deputaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.