Home Actualitate Celebru politolog: Tîlvăr e un om șters. Securitatea e cu noi

Celebru politolog: Tîlvăr e un om șters. Securitatea e cu noi

DISTRIBUIŢI

Politologul Stelian Tănase a declarat sâmbătă, 5 noiembrie, la B1TV, că numirea senatorului PSD Angel Tîlvăr în funcția de ministru al Apărării demonstrează trei lucruri: că influența Securității se menține, că președintele Klaus Iohannis avea nevoie „de acest om șters, în fața căruia el să strălucească” și că PSD nu are oameni potriviți pentru a-i propune în funcții.
„În primul rând, eu citesc aici că influența Securității e neabătută, adică ea are o listă de posturi pe care nu o dă din mână și Ministerul Apărării e, evident unul din capetele acestei liste. L-au pierdut pe Dîncu, care și el avea niște relații cu respectiva, onorabila și înfricoșătoarea instituție și a ocupat multe poziții în sistem, unele dispărute din CV”, a afirmat scriitorul despre Angel Tîlvăr. Dar și acest tip e legat direct de vechile structuri ale Securității. Asta arată că gheara Securității e încă acolo și nu a lăsat să-i scape acest post. Încă are o influență așa de mare că poate decide că un om care are legături directe, prin familie, trebuie să fie acolo, nu un oarecare.
„Securitatea e cu noi, ca să zic așa”, a punctat Tănase care în anul 2013 era propus de PNL la conducerea TVR.
Tănase a vorbit apoi despre interesul președintelui Klaus Iohannis în această numire: „A doua concluzie de ce acest personaj șters, care de 18 ani e în Parlament și nu s-a remarcat prin nimic, n-a semnat legi, n-a ținut discursuri, a fost numit de Iohannis ministru al Apărării… Am încercat să mă gândesc, să deduc, sunt declarații din alte numiri. Singura concluzie, și aceasta fragilă, e că Iohannis are nevoie de un om care nu are propriile ambiții intelecutuale, ca Dîncu, care a și spus când a plecat că nu se înțelege cu Iohannis, deci are propriile lui ambiții. Deci vrea un om fără voce. El e un om șters, n-a deranjat pe nimeni, ocupa locul degeaba, era un fel de sinecură”, a precizat scriitorul.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.