Acasă Actualitate România nu vrea teritorii de la Ucraina

România nu vrea teritorii de la Ucraina

DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserțiunile exprimate de Președintele Federației Ruse în discursul susținut cu ocazia Zilei Unității Naționale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina.

MAE subliniază că războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei.

In acest context, România reafirmă susținerea sa fermă pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internațional.

1 COMENTARIU

  1. Bravo Aurescule,asta este un raspuns corect la manevra lui Putin care shulfa cum este stie ca nu Ucraina a luat teritoriile alea Romaniei si celorlalte state ci Uniunea Sovietica,dar rusul incearca sa creeze cearta intre Romania si Ucraina.
    Un alt aspect care nu s-a spus nici de rusi nici de unguri dar multa lume banuieste ca se poate sa fie adevarat este ca Putin iar fi promis premierul ungur Orban refacerea Ungariei mari in schimbul sustineri invaziei ruse in Ucraina pentru ca astia asta au visat mereu dar si pentru ca Ungaria depinde de gazul Rusesc si din ce se vede unguri cu toate ca sunt membri in NATO,Uniunea Europeana si spatiul Schengen tot nu s-au aliniat la politica NATO si U.E.ci sustin invazia Rusa in Ucraina chiar si dupa ce rusi au omorat zeci de mii de civili ucraineeni,le-au distrus astora casele,spitalele,scoli si unitatile de productie de tot felul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.