Acasă Actualitate Cetățean irakian ascuns într-un microbuz, depistat la P.T.F. Calafat

Cetățean irakian ascuns într-un microbuz, depistat la P.T.F. Calafat

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat, ascuns într-un spațiu special amenajat într-un microbuz, un cetățean irakian care intenționa astfel să intre ilegal în România.

În data de 12.03.2018, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul german Ali H., în vârstă de 56 de ani, la volanul unui microbuz, cu destinația Germania.

Acționând în baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul de transport marfă, a fost descoperit un spațiu special amenajat, în care se afla ascunsă o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul irakian, Halaf D., în vârstă de 24 de ani.

Acesta a declarat faptul că s-a ascuns în spațiul special amenajat din interiorul microbuzului cu ajutorul șoferului, cu intenția de a ajunge în Germania, la unchiul său.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost predate Poliției de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.