Acasă Actualitate -Cina prelungita-, dupa o actiune de combatare a consumului de alcool...

-Cina prelungita-, dupa o actiune de combatare a consumului de alcool in trafic

DISTRIBUIȚI

Seful Politiei Judetene Vrancea, locotenent-colonelul Silviu Crin Grosu, a incercat sa ascunda presei adevaratele circumstante in care s-a produs tragicul accident in care maiorul Mircea Manolache, adjunctul Politiei Rutiere, si-a pierdut viata. In ciuda afirmatiilor evazive facute in prealabil de locotenent-colonelul Grosu, IGP a dat publicitatii faptul ca in noaptea dinaintea accidentului cei trei politisti implicati au fost la o -cina prelungita-, la Cantonul Silvic Dumbravita. Mai mult decat atat, tot Biroul de Presa al IGP a precizat faptul ca in prealabil ei participasera la o actiune de combatere a consumului de alcool in trafic.

Sefii Politiei vrancene vor sa fie -mai catolici decat Papa- in privinta subiectelor in care sunt implicati, direct sau indirect. Din pacate, un astfel de caz a fost groaznicul accident petrecut sambata dimineata langa Focsani, accident in care au fost implicati trei politisti, dintre care unul si-a pierdut viata. Toate informatiile despre aceasta tragedie s-au rezumat la un banal si incomplet comunicat de presa, citit de insusi seful Politiei Vrancea, lt. col. Silviu Crin Grosu. Ca si cand ar fi avut ceva de ascuns, inspectorul-sef a trimis presa pentru detalii la Parchetul Militar Bacau, care preluase cercetarile. Mai mult, lt. col. Grosu a accentuat faptul ca maiorul Vasile Dogaru, seful Politiei Rutiere Vrancea, maiorul Mircea Manolache, adjunctul acestuia, si plutonierul major Silviu Lepadatu -se aflau in timpul liber-.

In acelasi timp, Biroul de Presa al IGP a dat publicitatii faptul ca, in seara dinaintea accidentului, la nivelul Politiei Rutiere Vrancea fusese organizata o actiune pe linia combaterii consumului de alcool, intre orele 19.00-22.00. Conform aceleiasi surse, ulterior, cativa dintre lucratorii serviciului au fost invitati de catre maiorul Vasile Dogaru sa serveasca masa la Cantonul Silvic Dumbravita, aflat la 15 kilometri de Focsani, masa care s-a incheiat in jurul orei 5.30.

Biroul de Presa al IGP a dat publicitatii faptul ca asupra politistilor care au raspuns invitatiei maiorului Dogaru s-a dispus o ancheta administrativa.

-Nu v-am spus despre actiune? Nu viza accidentul!-

-Erau in timpul liber cadrele noastre de politie si, asa cum sunt drepturile constitutionale ale oricarui cetatean al Romaniei, si ofiterii, si subofiterii au dreptul sa-si petreaca timpul liber asa cum vor-, a spus lt. col. Grosu. Declaratia data sambata in intialnirea blitz cu presa a fost mentinuta si completata luni. -Puteau sa se duca oriunde, pentru ca nu comandantul poate dispune asupra timpului liber al unui politist-, a adaugat lt. col. Grosu.

Chiar si asupra actiunii desfasurate vineri seara de Serviciul de Politie Rutiera memoria i-a jucat feste sefului IPJ. -Nu v-am spus despre actiune? Oricum, nu era o problema care sa vizeze accidentul-, a opinat lt. col. Silviu Crin Grosu.

Greu cu gestionarea crizei

Este greu de inteles care au fost motivele pentru care seful Politiei Vrancea a incercat sa ascunda opiniei publice anumite informatii legate de accidentul de la Mandresti. Aceasta, cu atat mai mult cu cat Inspectoratul General de Politie s-a dovedit mult mai transparent decat cei aflati in directa apropiere a evenimentului. In lipsa unor explicatii oficiale, putem sa ne intrebam daca nu cumva seful IJP a incercat sa isi pazeasca propriul scaun sau a dorit sa isi protejeze subalternii, victimele unei greseli, desi comise -in timpul liber-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.