DISTRIBUIŢI

Emory Andrew Tate Jr. s-a născut în Chicago, Illinois, pe 27 decembrie 1958. A crescut într-o familie de nouă copii, tatăl său, Emory Andrew Tate Sr., fiind avocat, iar mama sa, Emma Cox Tate, conducând o afacere de leasing de camioane. Tate Jr. a învățat să joace șah în copilărie și a servit în Forțele Aeriene ale Statelor Unite ca sergent, unde „a excelat ca lingvist”. Deși fiul său a susținut că „Armata l-a învățat rusă. A învățat din întâmplare spaniola și germana.” însă adevărul a fost că Tate a învățat spaniolă când, student fiind a fost „ales să participe la Programul de onoare al Universității din Indiana în limba străină, divizia spaniolă în vara anului 1975” și a petrecut două luni trăind într-o familie mexicană. Emory este descris ca un om foarte inteligent și un geniu al lingvisticii.

În categoria marilor jucători de șah afro-americani de pe Wikipedia sunt listate doar șapte persoane, printre care se află și Emory Tate.

Citește și Frații Tate au primit mandate. Ce îi așteaptă în penitenciar: „doi te țin și al treilea te violează”

Cel mai mare rating FIDE al lui Tate a fost 2413 pe lista de rating din octombrie 2006, ceea ce l-a făcut al 72-lea cel mai bine cotat jucător din Statele Unite și printre primii 2000 de jucători activi din lume. În 2007 a primit titlul internațional de maestru în 2007.
Tate a câștigat de cinci ori Campionatul de șah al forțelor armate ale Statelor Unite.
În 1985, Tate s-a căsătorit cu o englezoaică cu care a avut trei copii, doi băieți și o fată. Cei doi au divorțat în 1997, iar fosta lui soție s-a întors în Marea Britanie cu Andrew în vârstă de 10 ani, Tristan de 9 ani și Janine de 7 ani.

Pe 17 octombrie 2015, Tate a murit după ce a suferit un atac de cord în timpul unui turneu din Milpitas, California.

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.