Acasă Actualitate Codrin Ștefănescu s-a lins pe bot de cei 4 milioane de Euro...

Codrin Ștefănescu s-a lins pe bot de cei 4 milioane de Euro pe care-i aștepta de la Firea

DISTRIBUIȚI

Printr-un comunicat Primăria Capitalei anunță că cei 4 milioane de Euro despre care presa a scris că secretarul general al PSD se pregătește să-i încaseze nu vor fi plătiți:

”Avand in vedere articolele de presa aparute in mediul online potrivit carora „Codrin Stefanescu se pregateste sa incaseze 4 milioane de euro de la Primaria Bucuresti pentru un teren luat ilegal de la stat”, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Declansarea procedurii de expropriere aferente proiectului de utilitate publica „Penetratie bulevardul Timisoara” a fost aprobata de catre Consiliul General prin Hotararea nr. 288 din data de 28 noiembrie 2013.

Prin acest act s-a decis declansarea procedurii de expropriere pentru un numar de 87 de imobile (90.986 mp. teren si 1.977 mp. suprafata construita la sol) pentru o despagubire in suma totala de 68.587.856 lei.

Ulterior adoptarii Hotararii Consiliului General, procedura de expropriere nu a fost continuata. Astfel, suma de bani aprobata de catre Consiliul General nu a fost consemnata in conturi de afectatiune speciala deschise pe numele expropriatorului si la dispozitia proprietarilor de imobile.

Prin urmare, nu a fost efectuata nicio plata cu titlu de despagubire pentru vreunul din cele 87 de imobile (terenuri si/sau constructii) cuprinse in Anexa nr. 2 a HCGMB nr. 288/28.11.2013.

Mai mult decat atat, acest proiect nu este prevazut in Planul Anual de Achizitii Publice pentru anul 2019 si, conform legislatiei in vigoare (OUG 26/2012, HG 1179/2002, HG 28/2008 respectiv HG 907/2016 – care stabilesc continutul cadru al proiectelor finantate din fonduri publice), implementarea unui proiect impune modificarea si actualizarea in consens cu ultimul act normativ valabil, in corelare cu documentele urbanistice (PUG, PUZ – actualizate)

Acest lucru inseamna ca, daca au trecut mai mult de cinci ani de la elaborarea unui proiect, documentatiile tehnice initiale nu mai sunt valabile, fiind necesare actualizarea si reaprobarea acestora. (SF, avize urbanism etc).

In consecinta, exproprierile la care se face referire in articole pot fi posibile numai dupa ce se aproba din nou indicatorii economici, amplasamentul si culoarul de exproprieri si numai dupa ce exista prevederi bugetare destinate proiectului.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.