Home Actualitate Colonelul Puscas cere arestarea lui Funar

Colonelul Puscas cere arestarea lui Funar

DISTRIBUIŢI

– Comandantul Politiei Municipiului Cluj-Napoca, colonelul Teodor Pop Puscas, a depus, ieri, la Parchetul Curtii de Apel Cluj, o plangere in nume personal prin care solicita cercetarea in stare de arest preventiv a primarului Gheorghe Funar, pe care il acuza de ultraj. Primaria Cluj l-a amendat, in ultimele doua zile, pe colonelul Puscas cu 67 milioane de lei, pentru costruirea, fara autorizatie, a gardului din jurul locuintei si a cinci trepte care ocupa domeniul public.


Colonelul Teodor Pop Puscas spune ca va sesiza Parchetul cu privire la controalele efectuate de inspectorii Primariei clujene la una dintre locuintele sale.-Voi solicita cercetarea acestora pentru violare de domiciliu, pentru ca au intrat pe proprietate privata fara acordul meu-, a afirmat comandantul Politiei municipale. Colonelul Teodor Pop Puscas a fost amendat, luni, cu 60 de milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 50/ 1991 (privind autorizarea constructiilor) pentru construirea, fara autorizatie, a gardului de imprejmuire a locuintei, precum si a unui numar de cinci trepte realizate pe domeniul public, respectiv pentru nerespectarea proiectului depus la Primarie. Ieri, comandantul Politiei a fost amendat din nou, cu sapte milioane de lei, pentru impiedicarea efectuarii controlului anuntat de Primarie. El spune ca va contesta amenzile aplicate de reprezentantii administratiei locale in cazul in care se va dovedi, dupa primirea proceselor-verbale de constatare a contraventiei, ca acestea nu sunt justificate. El recunoaste insa lipsa autorizatiei de construire pentru gard, motivand insa ca nu a stiut ca trebuie sa o solicite. -Proiectantul si constructorul m-au lasat singur si nu am stiut ca trebuie sa solicit o noua autorizatie cand aveam cate una pentru casa, pentru salubritate si pentru canalizare. Nu ma durea mana sa mai depun o cerere si sa achit cateva zeci de mii de lei, cat e taxa pentru autorizatie-, a afirmat colonelul. El a precizat ca acuzatiile referitoare la declararea unei valori false a casei pe care si-o construieste sunt nejustificate, in conditiile in care evaluarea a fost efectuata de Primarie la data preluarii, iar taxele au fost raportate la aceasta valoare.

Funar l-a acuzat pe comandantul Politiei municipale si de detinerea unei alte vile, situate in satul Popesti, despre care comandantul Politiei spune ca apartine socrilor sai, casa parinteasca, situata in acelasi sat, fiind vanduta in urma cu peste un an. Pop Puscas a respins si acuzatiile pe care primarul i le-a adus cu privire la importarea, in luna noiembrie 2000, a unui autoturism Opel Astra pe care a l-a declarat abia in luna martie a.c..-Masina pe care am adus-o din Austria a avut viza de tranzit pentru 30 de zile, iar eu am cerut prelungirea pentru inca 30 de zile si asa am ajuns sa o inmatriculez in luna martie 2001-, a spus Puscas, adaugand ca va plati amenda stabilita de Primarie in cazul in care aceasta nu a depasit termenul de prescriere.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.