Acasă Actualitate Comunicat bombă: Firea anunță că va cheltui în mod privat 160 milioane...

Comunicat bombă: Firea anunță că va cheltui în mod privat 160 milioane de EURO din banii primăriei

DISTRIBUIȚI

Un comunicat al Primăriei Capitalei transmis presei ne-a cutremurat. După publicarea în cotidianul Libertatea a articolului cu titlul „Ca să dea turcilor contractul cu tramvaie de 160 de milioane de euro, Primăria Bucureşti a ignorat 6 nereguli sesizate de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice !”, Firea anunță public „faptul că va acţiona în judecată cotidianul amintit, precum şi toate publicaţiile care, prin răspândirea unor informaţii părtinitoare, incomplete sau incorecte, aduc prejudicii de imagine instituţiei Primăriei Capitalei, inclusiv la nivel european, punând presiune pe funcţionarii publici ale căror date sunt răspândite către publicul larg, cu încălcarea dispoziţiilor legale naţionale şi europene din domeniul GDPR.”, crede Firea care nu înțelege nimic din respectivul regulament, ea fiind de meserie bibliotecară.
Și acum bomba din comunicat:
„Publicarea numelor şi a semnăturilor membrilor comisiei, în încercarea de a pune presiune pe aceştia, este o încălcare flagrantă a Legii 190/ 2018 privind punerea în aplicare a Regulamentului UE 2016/ 679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27.04.2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date (GDPR) aşa cum menţionează la articolul 7″ prelucrarea în scopuri jurnalistice sau în scopul exprimării academice, artistice sau literare poate fi efectuată, dacă aceasta priveşte date cu caracter personal care au fost făcute publice în mod manifest de către persoana vizată sau care sunt strâns legate de calitatea de persoană publică a persoanei vizate ori de caracterul public al faptelor în care este implicată”, întrucât persoanele din comisie nu şi-au dat acordul, nu sunt persoane publice şi activitatea acestora în comisia de evaluare nu reprezintă o faptă cu caracter public.”, se arată în comunicat.

Adică funcționarii care decid către cine se vor plăti 160.000.000 de Euro din bani publici fac asta în mod privat și mai mult, sunt persoane private. Numai procesomana Firea putea să debiteze asemenea prostie.
Noțiunea de persoane publice a fost adoptată încă din 1998 prin Rezoluția 1165 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei care a definit-o ca fiind: „persoanele publice sunt persoanele care ocupă funcții publice și/sau utilizează resurse publice, mai pe larg, toți cei care joacă un rol în viața publică, indiferent dacă sunt în politică, economie, arte, sfera socială, sport sau în orice alt domeniu.”.
Fireo, mai lasă mahalagismele și mai citește și tu o lege!

1 COMENTARIU

  1. Toate aceste informatii privind pe Firea privind lipsa de caldura si apa calda din vina Radet si cumparaturile de SUV- uri de sefii acestei pusculite a PSD , declaratia ei ca va cheltui 160 milioane euro si lipsa de reactie a cuiva din conducerea guvern sau politie arata daca mai era nevoie ca baietilor din FSN li se rupe de romani si bucuresteni in special. PNL , PSD si toate partidele sunt aub comanda FSN si deci ciocul mic. Inlocuirea PSD cu PNL este numai o problema de imgine. Cea mai buna alegere a romanilor la viitoarele alegeri locale si parlamentare ar trebui sa fie neprezentarea . Astfel ca FSN nu va putea indeplini fata de UE actul democratic al alegerilor si atunci romanii ar putea cere referendum pentru republica sau monarhie . Si dupa cum evolueaza gandire noilor generatii de romani nu este imposibil. Dar problema este cine este Johannis ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.