Acasă Actualitate Concursul organizat de DGV pentru sefii de regionale, o cacealma

Concursul organizat de DGV pentru sefii de regionale, o cacealma

DISTRIBUIȚI

Examenul organizat de Directia Generala a Vamilor pentru ocuparea posturilor de directori de regionale s-a dovedit a fi o cacealma. Se pare ca am avut dreptate, atunci cand v-am destainuit ca sefii de regionale sunt bine infipti in fotolii. Asa se face ca acum tot ei sunt sefi de regionale. Vorba aceea: -la vremuri noi, tot noi-. Revenind la examenul propriu-zis, avem informatii ca acesta a fost unul de forma, Directia Generala a Vamilor pastrandu-si -oamenii de incredere- pe pozitii. Mergandu-se pe principiul continuitatii, patru dintre cinci fosti directori de regionale au fost renumiti in functii. Nimic anormal, daca acesti oameni ar fi -curati-. Dar realitatea este una murdara. Exemplul cel mai elocvent este cel a fostului si, mai nou, actualului sef al Directiei Regionale Vamale Iasi, Eugen Butur. Desi inainte de examen va prezentam -CV-ul impresionant- al candidatului, se pare ca acest lucru nu l-a impiedicat pe acesta sa-si mentina mult-ravnita functie. Nu stim motivul pentru care Directia Generala a Vamilor nu s-a sesizat, nu a demarat nici o ancheta, ba, mai mult decat atat, l-a reinstalat pe Butur in jiltul de sef al Vamilor din Moldova. Va prezentam atunci controversatele -afaceri- ale sefului regionalei iesene, cu scopul de a determina organele abilitate sa ia atitudine. Dar singurul rezultat care se vede este ca Butur a fost pastrat pe pozitii. Mai mult, reamintim ca seful DGV, Dinu Gheorghe, a promis, la un moment dat, ca va insista -pe eliminarea coruptiei din interior, una dintre bolile cele mai grave ale sistemului pe care il conduce-. Pornind de aici, ne putem intreba: La Iasi este totul in regula? Nu exista coruptie? Sau Directia Generala a Vamilor elimina coruptia -din doi in doi-?

Directorii de regionale s-au lipit de fotolii

Rezultatele examenului nu sunt deloc surprinzatoare. Au ramas pe pozitii directorii regionalelor Iasi, Galati, Brasov, Craiova. Astfel, la Iasi a ramas acelasi Eugen Butur; la Galati, acelasi Mihai Bucur; la Brasov, acelasi Constantin Stoian; la Craiova, acelasi Benone Simulescu, in timp ce la Oradea a aparut -noul- Calin Vesa.

Pentru regionalele Bucuresti, Constanta si Timisoara se va da un alt examen, deoarece nu s-a prezentat nimeni la concurs. Ciudat, nu-i asa? Candidatii de la regionalele Arad si Cluj au picat examenul. Pentru toate aceste cinci regionale se va organiza un nou examen.

Adormirea organelor abilitate

Cu doua luni in urma am inceput campania de demascare a mafiei din sistemul vamal. Documentele care au intrat in posesia noastra si pe care vi le-am prezentat in cadrul unor ample materiale atesta, fara doar si poate, ca in vamile romanesti coruptia este la ea acasa. Mai mult decat atat, se pare ca tentaculele acestei caracatite duc sus de tot. Pentru ca este foarte ciudat cum, dupa ce ziarul nostru a facut numeroase sesizari privind ilegalitatile din sistemul vamal, nimeni nu a luat nici o atitudine. Vamile respective – Giurgiu, Arad, Iasi, Timisoara -, directiile regionale in subordinea carora intra aceste vami, Directia Generala a Vamilor si chiar Ministerul Finantelor au trecut cu vederea aceste ilegalitati. Cu alte cuvinte, organele abilitate sa ia atitudine au inchis ochii. Din dezinteres sau din prea mult interes? Si cum cea de-a doua varianta pare cea plauzibila, ne intrebam inca o data al cui este interesul? Asteptam totusi un raspuns din partea Directiei Generale a Vamilor!

Stimati cititori,

Campania noastra impotriva celor care comit abuzuri in cadrul sistemului vamal continua! Primim zilnic la redactie numeroase sesizari privind neregulile care se petrec in vamile romanesti. Din acest motiv, va rugam sa ne sesizati orice situatie care demonstreaza -afacerile- care se deruleaza in punctele vamale. Fie turist, fie om de afaceri, in mod sigur v-ati lovit de -vigilenta- vamesilor. Singurul mod in care ii putem determina pe acesti functionari sa renunte la obiceiurile lor este sa aducem la cunostinta organelor abilitate toate aceste nereguli.

Asteptam sesizarile dumneavoastra la telefon: 01.20.21.393/int.335.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.