Acasă Actualitate Condamnat definitiv pentru 34 de fapte, noua eminență cenușie din Guvern vrea...

Condamnat definitiv pentru 34 de fapte, noua eminență cenușie din Guvern vrea desființarea celor peste 350 de spitale de stat existente

DISTRIBUIȚI

Viorica Dăncilă adoră infractorii. Fosta servitoare a lui Liviu Dragnea (3 ani și jumătate.EXE) l-a adus lângă Darius Vâlcov (8 ani.EXE) pe funcția de consilier onorific pe probleme economice, reformă și fiscalitate pe Remus Borza, condamnat definitiv de Înalta Curte la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese în 34 de fapte materiale. Borza, contrar prevederilor legale, în perioada în care firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a făcut plăţi către societatea lui de avocatură, realizând pentru sine și asociata sa, în mod direct, un folos material în cuantum de 559.843,11 lei.
În rechizitoriul întocmit procurorii arată că în calitatea sa de reprezentant și asociat al Euro Insol SPRL, administrator judiciar al Hidroelectrica, a propus Comitetului Creditorilor angajarea societăți de avocatură Borza și Asociații să reprezinte societatea de stat în cadrul celor 74 de contestații la tabelul preliminar de creanțe. Comitetul i-a cerut să facă o selecție de oferte. Borza a ieșit câștigător și între Euro Insol SPRL și SCPA Borza și Asociații au fost încheiate 34 contracte de asistență juridică despre care judecătorii au decis definitiv că au constituit infracțiunea de conflict de interese.

Viziunea sa despre sistemul sanitar este înfricoșătoare plicul nu va dispărea, mii de români mor în spitalele publice din cauza culpei medicale, a indolenței și nepăsării personalului medical, spitalele de stat trebuie desființate și construite 40 noi.
Vă prezentăm integral opinia lui Remus Borza despre sistemul sanitar:

„SPITALE PUBLICE. Mii de români mor. Câtă ipocrizie să mai tolerăm?

Indiferent cât ar crește salariile personalului medical, pliculețul cu bani va fi nelipsit din spitalele publice.
Guvernul a majorat, cu data de 1 martie 2018, salariile personalului medical. Sunt medici cărora li s-a triplat salariul. Ajung la 14-16 mii lei lunar. În prezent, marea supărare a personalului medical este că s-au plafonat sporurile. Nu mai sunt la 80%, ci la 30%. În continuare și indiferent cât ar crește salariile, pliculețul nu va dispărea din spitalele publice. În ședința de Guvern, miniștrii Finanțelor, Sănătății și Muncii au primit ultimatum să găsească o formulă pentru a satisface revendicările sindicale.

Cel mai mare angajator, Spitalul Județean

Avem prea multe spitale în sistemul public de stat, peste 350. Ar trebui să avem doar 40 de spitale noi, mari și late în fiecare reședință de județ, dotate cu aparatură și tehnică de investigație medicală de ultimă generație și populate cu medici și personal medical bine pregătit și bine plătit. În rest, dezvoltate medicina ambulatorie și SMURD-ul care să transporte în bune condiții și în timp util acuții și cronicii la spitalele județene sau universitare.
Sunt foarte multe județe în care cel mai mare angajator este Spitalul Județean. La toate spitalele din țară 50% din ștatul de funcții sau din organigramă este populat cu personal administrativ sau TESA. Sunt peste 1.000 de “specialiști” în resurse umane, contabilitate, administrativ și tehnic la fiecare spital. A venit timpul ca o parte din ei să fie trimiși în economia reală unde există un deficit de peste 500.000 de locuri de muncă.

Gaură neagră

Sistemul public de sănătate este o mare gaură neagră, în care aruncăm zeci de miliarde de lei în fiecare an. Am ajuns, în 2018, la 42 de miliarde de lei alocări bugetare pentru sănătate. Anul trecut, am avut 38 de miliarde de lei, iar în 2016, 32 de miliarde de lei alocări bugetare pentru Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate. În ultimii 20 de ani, am finanțat sistemul public de sănătate cu peste 150 miliarde de euro! Cu toate acestea, n-am fost în stare să construim nici măcar un spital public nou, din contră: în 2010 am închis 69. Și n-a fost o măsură rea. Deși sistemul public de sănătate a avut bugete generoase, România deține prima poziție în Europa la mortalitatea infantilă, la mortalitatea cauzată de bolile cardiovasculare și de infecțiile nosocomiale. În fiecare an, mii de români mor din cauza culpei medicale, a indolenței și nepăsării personalului medical. Nu subfinanțarea este problema sistemului public, cum greșit afirmă unii, ci managementul defectuos al resursei umane și financiare.

Fluturașul unui șofer de pe Ambulanță de la Iași

Un șofer de pe Ambulanță de la Iași în urma majorărilor salariale de la 1 martie are un brut de 13528 de lei și un venit net de 8793. O fi puțin pentru un șofer? Câtă ipocrizie să mai tolerăm în discursul și atitudinea reprezentanților sindicatelor? Managerii de spitale trebuie să-și optimizeze organigramele și ștatele de funcții. Să opereze de urgență reduceri de personal pe palierul administrativ și TESA. Reducerile salariale astfel obținute să fie redistribuite personalului medical.”

5 COMENTARII

 1. Nu va grabiti sa dati cu parul. Orasul in care locuiesc are o populatie un pic mai mare decat are oficial Bucurestiul. Aici exista UN SINGUR spital de copii, nu 3 ca in Bucuresti. Tot acolo este principala (de departe) maternitate. Spitalele sunt mult mai putine decat in Bucuresti (cred ca sunt 7-8), dar mult mai mari. Este ceea ce se numeste „economy of scale”. Serviciile auxiliare (servirea hranei, farmacia, curatenia, incinerarea gunoiului, reparatia echipamentelor etc.) costa mult mai putin decat intr-o multime de unitati mici cum are Bucurestiul pentru ca eficienta este mult mai mare. Medicii sunt bine platiti, personalul auxiliar la fel. Aici nici nu te-ai gandi sau nu ai indrazni sa dai cuiva un pilc. Daca vrei sa iti arati recunostinta, poti face o donatie spitalului sau poti trimite un cos cu cadouri de sarbatori pentru intreaga echipa a doctorului.
  Omul s-ar putea sa aiba dreptate in privinta asta. Dar asta nu il exonereaza in ochii mei, ramane un ticalos si un escroc si nu are ce cauta la putere.

   • Vancouver, BC Canada.
    Pentru BC Women’s and Children’s vezi aici: http://www.phsa.ca/newcw. Sau cauta pe yahoo si mergi pe „images”. A fost extins masiv, lucrari terminate acum 1-2 ani.
    Mai cauta dupa Vancouver General Hospital si vezi pozele. Numara-i etajele ca sa iti faci o idee cat de mare este.
    Greater Vancouver are cam 2.5 milioane de locuitori acum.
    Nu am nicio pretentie. Faci cat te duce mintea. Sunteti asa de spalati pe creier incat nici macar nu mai intelegeti normalitatea. Pentru ca am descris un lucru normal in lumea civilizata, nu este nimic fabulos. Am vazut de-aproape si sistemul medical din Portland, OR si era foarte asemanator.
    Votati inainte cu pesedeaua, ca o sa va umpleti de bine! Ai vazut dupa Colectiv ce ingrijire ofera pesedeaua! Nosocomiale pe alese! Si au ajuns copiii din Romania sa moara in haznalele Ecacaterinei Andronescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.