Acasă Actualitate Conducerea Aeroportului Băneasa – preșul lui Poponeț și al Annei Lesko

Conducerea Aeroportului Băneasa – preșul lui Poponeț și al Annei Lesko

DISTRIBUIȚI

Sute de călători au așteptat aproape o oră sosirea bagajelor în momentul în care au ajuns din vacanța la Nisa cu o cursă a companiei aeriene Blue Air. Așteptarea nu a avut drept cauză vreo disfuncționalitate apărută în funcționarea aeroportului. Singura problemă a fost reprezentată de faptul că mai marii angajați de Ministerul Transporturilor au decis să facă pe placul unor fete cu aparență de vedete. Sute de oameni au așteptat ca moldoveanca de origine ucraineană Anna Lesko și prietena ei Delia Matache să-și descarce în sistem preferențial chiloțeii îmbarcați în circa 12 valize mari pe care le aduceau de la Nisa.
Pe aeroportul de la Nice, francezii l-au pus pe Codin Maticiuc (aka Poponeț) și pe Florin Moldoveanu să aștepte la coadă alături de Anna Lesko și Delia Matache. La ei, astfel de fete nu apar la televizor. Anna ar fi probabil chelneriță la vreo terasă, în vreme ce Delia ar lucra la vreun magazin cu suveniruri.
Așadar, fetele au stat la coadă și au trebuit chiar să scoată anumite lucruri din bagaje, deoarece sindicatul cărăușilor din aeroport nu acceptă să care valize mai mari de 20 de kilograme. „Nu contează cât plătești, trebuie să aibă mai puțin de 20 de kilograme“, i-a explicat reprezentanta Blue Air lui Codin cånd acesta a arătat că are bani.
În total, Codin, Anna Lesko, Delia Matache și Florin Moldoveanu au avut 12 valize. Cei patru au așteptat la coadă la fel ca restul lumii, apoi s-au suit în avion.

Bătaie de joc pe Aeroportul Băneasa

La sosire, Codin, Delia, Anna și Florin au așteptat långă avion și au fost preluați de o mașină specială care i-a transportat la sectorul VIP al aeroportului. Probabil că nimeni nu s-ar fi supărat pe această manevră dacă ceilalți pasageri nu ar fi avut de așteptat circa o oră pentru a-și recupera bagajele întårziate de faptul că toți hamalii erau ocupați să ajute vedetele.
Se vede treaba că Poponeț a știut să compenseze deficitul de potență al fostului amic al Annei Lesko, Elan Schwartzenberg, cu care a rupt-o discret după ce și-a dat seama că nu are niciun viitor împreună. Elan nu a fost capabil să-i ofere nici măcar un concediu, d-apoi să rezolve ca Poponeț blocarea Aeroportului Internațional Băneasa pentru servirea preferențială a moldovencei cu valizele pline pånă la refuz cu desuuri.
În afară de nervii cauzați de așteptare, oamenii au uitat repede de concediu după ce au constatat că banda care transportă bagajele este stricată și trebuie să-și preia valizele direct de la angajații aeroportului.
La ieșirea din camera denumită pompos terminal-sosiri, oamenii au fost surprinși să vadă două mașini de teren care staționau pe pista aeroportului. La un moment dat, ușa metalică s-a deschis, iar vehiculele au ieșit. Stupoare. Delia Matache, Florin Moldoveanu, Codin Maticiuc și Anna Lesko nu făcuseră controlul actelor de identitate și nici nu așteptaseră bagajele în camera aglomerată în care ceilalți pasageri își așteptaseră valizele lor.
Un polițist de frontieră se deplasase special pentru ei, iar valizele fuseseră încărcate anume pentru ei direct din avion în portbagajele jeepurilor.

Pase între SRI și Poliția de Frontieră

Pentru ca o mașină să pătrundă pe pista de aterizare a avioanelor este nevoie de aprobarea Serviciului Român de Informații, a conducerii Aeroportului Internațional București Băneasa și de aprobarea Poliției de Frontieră.
SRI susține că are alte responsabilități: „Firma de pază și conducerea aeroportului sunt cele care se ocupă de astfel de lucruri, Brigada Antitero are ca responsabilitate doar controlul antitero desfășurat în interiorul aeroportului“, ne-a spus Marius Bercaru, purtătorul de cuvånt al SRI.
De cealaltă parte, oficialii Poliției de Frontieră au ținut să ne precizeze că ei pun la dispoziția aeroportului, atunci cånd acest lucru le este solicitat în scris, un ofițer pentru a efectua controlul actelor în zona de protocol.
De regulă, protocolul se referă la demnitarii care se perindă prin aeroport. Cu toate astea, pentru a scoate un ban, mai marii de la Aeroportul Băneasa au decis să primească la protocol pe oricine are bani să plătească anumite tarife pe care pånă acum nu am reușit să le aflăm. În acest fel, fătucile cu talente de vedete au ajuns să fie luate cu mașinile direct de pe pista de aterizare, așa cum Anna Lesko a mai văzut doar într-un film cånd se dăduse drumul cinematografului cu manivelă de la Căminul Cultural din Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.