Acasă Actualitate Continua ofensiva impotriva lui Funar

Continua ofensiva impotriva lui Funar

DISTRIBUIȚI

Comandantul Politiei Cluj-Napoca in acuza pe Gheorghe Funar de instigare la ultraj si ultraj contra bunelor moravuri. Primarul, la randul sau, il acuza pe colonelul Theodor Pop Puscas de incalcarea Constitutiei si a Codului penal si a celui de procedura penala.

Comandantul Politiei Municipiului Cluj-Napoca, colonelul Theodor Pop Puscas, a declarat, ieri, ca institutia pe care o conduce s-a autosesizat in privinta unor infractiuni de utraj si ultraj contra bunelor moravuri, precum si instigare la aceste infractiuni, comise in timpul actiunii de vineri, de executare a mandatului de aducere emis pe numele primarului Gheorghe Funar. Colonelul Pop Puscas a spus ca au fost inaintate Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj actele aferente inceperii cercetarilor in cazul a patru persoane. Potrivit comandantului Politiei municipale, Funar si seful sau de cabinet, Pavel Paleanu, vor fi acuzati de instigare la ultraj si ultraj contra bunelor moravuri, iar angajatul Primariei Gheorghe Remus Muresan si colonelul in rezerva Ioan Cheregi vor fi cercetati pentru ultraj si ultraj contra bunelor moravuri. Muresan a fost retinut, vineri, pentru ca a incercat sa impiedice executarea mandatului de aducere emis impotriva primarului Gheorghe Funar, iar colonelul in rezerva Ioan Cheregi l-a apostrofat pe comandantul Politiei municipiului pentru ca l-a ridicat pe -cel mai bun cetatean al orasului- si a cerut sa fie cercetat el in locul primarului.

Primarul contraataca

Primarul municipiului Cluj-Napoca a dat, ieri, publicitatii un comunicat in care se arata ca, – in urma actiunii abuzive, ilegale si scandaloase initiate, pe 22 iunie, de anjajatii Politiei impotriva sa-, Gheorghe Funar a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Cluj impotriva comandantului Politiei municipale Cluj-Napoca, colonelul Teodor PopPuscas. – Funar il acuza pe seful Politiei municipale ca a incalcat Constitutia, Codul penal si cel de procedura penala, respectiv articolele 189, 246, 248, 250, 266 si 267, privind lipsirea de libertate, abuzul in serviciu contra persoanelor si intereselor publice, abuzul in forma calificata, purtarea si cercetarea abuziva, arestarea nelegala si tortura. Totodata, Gheorghe Funar a emis, pe 25 iunie, o dispozitie privind primirea, la unul dintre ghiseele Primariei, a sesizarilor si reclamatiilor de la cetateni si persoane juridice pentru cazurile nerezolvate de catre politistii clujeni. -De asemenea, pentru a evita repetarea unor situatii penibile, de umilire a alesului clujenilor, primarul a emis o dispozitie privind accesul politistilor in cladirea Primariei numai cu respectarea legii-, se arata in acelasi comunicat.

Gheorghe Funar a fost dus la sediul Politiei, vineri, in baza unui mandat de aducere, si a fost audiat timp de aproape trei ore de catre seful Sectiei Cercetari Penale din Politia Municipiului, Laurentiu Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.