Acasă Actualitate Coruptia din MI, rezumata la doi subofiteri trimisi in fata consiliilor de...

Coruptia din MI, rezumata la doi subofiteri trimisi in fata consiliilor de judecata

DISTRIBUIȚI

Asa cum era de asteptat, actiunea declansata de Ministerul de Interne privind averile politistilor s-a incheiat asa cum a inceput, adica fara sa risipeasca banuielile ca unii politisti si-au dobandit averile ilicit. Cu toate acestea, adjunctul ministrului de interne, generalul Toma Zaharia, s-a declarat multumit de rezultatele controlului si a lasat sa inteleaga ca operatiunea -Averile la control!- si-a atins scopul. Care scop? Dupa aproximativ o jumatate de an de verificari au fost gasiti doar doi subofiteri care -au compromis institutia si functiile pe care le detineau-. Te pufneste rasul…

Pomelnicul verificarilor

Comisiile constituite la nivelul MI au analizat 4.277 de cazuri, intr-un numar de 434 dintre acestea fiind facute verificari mai amanuntite, existand date ca ar fi fost acumulate bunuri si valori deosebite. Pentru 124 dintre aceste cazuri au fost sesizate comisiile de cercetare a averii de pe langa Curtile de Apel, a spus generalul Toma. El a adaugat ca 14 cadre ale MI, care detineau functii de conducere, au fost sanctionate disciplinar cu -avertisment- sau -mustrare scrisa-, iar alte 13 au fost -atentionate- si li s-au retras soldele de merit, pentru ca au dat dovada de superficialitate in prima etapa a actiunii MI.

Alti doi ofiteri au fost sanctionati pentru ca au refuzat sa prezinte comisiilor actele prin care justificau bunurile si averile dobandite.

Doi -acari- si-un sfert

Chiar si in cazul celor care nu au fost descoperiti in regula, MI a aratat foarte multa indulgenta. Asa se face ca numai doi subofiteri au fost trimisi in fata consiliilor de judecata pentru -implicare in activitati comerciale si compromiterea onoarei si demnitatii militare-. In ambele cazuri s-a hotarat ca politistilor sa li se amane avansarea in grad pentru o perioada de un an.

Singura santiune mai drastica s-a luat impotriva unui ofiter care s-a implicat in activitatile comerciale ale sotiei sale. Acesta a fost trecut in rezerva, iar alte trei cadre au fost retrogradate din functii pentru ca -au compromis institutia si functiile pe care le ocupau-.

Generalul Zaharia: -Imi cumpar masina buna, ca am bani-

Dupa ce a recitat ziaristilor clasicul si perimatul proverb -Cine nu face un copil, nu sadeste un copac si nu ridica o casa, nu este om-, adjunctul ministrului de interne a marturisit ca, in viitorul apropiat, isi va cumpara o masina buna si isi va ridica o casa, pentru ca are bani. Cine a zis ca n-are? Toti politistii au, numai ca sunt bine pititi, iar cei care au facut verificarile s-au aratat la fel de indulgenti ca si sefii lor ierarhici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.