Acasă Actualitate Covrigi cu substante cancerigene si carne de cal pe post de carne...

Covrigi cu substante cancerigene si carne de cal pe post de carne de vita

DISTRIBUIȚI

La una dintre brutariile directorului Directiei Agricole Prahova, Gheorghe Olteanu, se vand covrigi cu substante cancerigene, iar la sapte magazine din Iasi se vinde carne de cal pe post de carne de vita. Seful Directiei Sanitar Veterinare Iasi, Vasile Hritcu, a spus ca, in urmatoarele zile, va face publice numele firmelor.

Brutaria sefului Directiei Agricole Prahova vinde covrigi cu substante cancerigene

Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului Prahova au efectuat, saptamana trecuta, un control la o brutarie apartinand Pronova SA Draganesti. Inspectorii OJPC mentioneaza in procesul verbal de constatare ca -pe o naveta cu covrigi aflata in chioscul de vanzare erau asezate, in contact nemijlocit cu produsul, bucati de placi de azbest, material cancerigen. Produsul finit si semipreparat (aluat si paine necoapta) nu era protejat impotriva mustelor, plasele de la ferestre fiind scoase-. Pentru neregulile depistate aici, inspectorii OPC Prahova au aplicat o amenda in valoare de un milion de lei pe numele Catalinei Dumitru, vanzator-gestionar al brutariei. Cum unul dintre actionarii societatii este chiar Gheorghe Olteanu (foto), directorul Directiei Agricole Prahova, iar aceasta institutie este cea care acorda licente industriei de morarit si panificatie, l-am contactat pe Gheorghe Olteanu. -Este o brutarie mai veche, care a functionat intotdeauna fara probleme. Este adevarat ca s-a gasit acest material in incinta brutariei, insa a fost o neglijenta din partea angajatilor. Materialul respectiv este folosit la etanseizarea cuptorului, dar nu participa efectiv la procesul de fabricatie a painii-, s-a disculpat Gheorghe Olteanu. Un alt brutar din localitate spune ca, daca ar fi descoperit la el in brutarie asa ceva, DGAA i-ar fi suspendat licenta in doi timpi si trei miscari. In privinta amenzii primite de Olteanu, acelasi brutar spune ca n-a primit niciodata una atat de mica. (M. Neicutescu)

Iesenii mananca friptura de cal fara sa stie

Directia Sanitar-Veterinara Iasi a demarat o ancheta pentru stabilirea producatorilor ieseni care vand carne de cal in loc de carne de vita. -Au fost identificate deja sapte unitati comerciale care vand carne de cal fara a avertiza in acest sens consumatorii. Faptul este cu atat mai grav cu cat, in afara de bolile specifice bovinelor, caii pot contracta si altele. Morva, de exemplu, care se intalneste la cabaline, se manifesta in forme foarte grave si la om-, a declarat seful Directiei Sanitar-Veterinare, Vasile Hritcu. Directorul DSV a refuzat sa nominalizeze firmele care comercializeaza ilegal carne de cal. El considera ca acest fenomen este incurajat de numeroasele sacrificari ilegale de animale din judet. -Numai in satul Dumbrava, din comuna Ciurea, exista 30 de persoane care au sacrificat cai in scopul comercializarii. Urmeaza ca in zilele urmatoare sa avem o situatie detaliata a acestor fenomene si sa luam masurile care se impun. Din fericire, pana acum nu s-au inregistrat totusi cazuri de toxiinfectii alimentare datorate consumului de carne infestata-, a incheiat Hritcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.