Acasă Actualitate Cuibul de hoti a fost anihiliat

Cuibul de hoti a fost anihiliat

DISTRIBUIȚI

150 de politisti si jandarmi au luat cu asalt un cartier tiganesc. In urma acestei razii de proportii au fost retinute 40 de persoane. Indivizii din cartierul Orbic au terorizat locuitorii din Moldoveni, Bahna si Romani

In dimineata zilei de 30 octombrie, 150 de politisti, jandarmi, luptatori DIAS si DPIR, din cadrul Inspectoratelor Judetene de Politie (IJP) Bacau si Neamt au luat cu asalt cartierul tiganesc Orbic, situat in apropierea orasului Buhusi. Razia de proportii organizata de catre autoritati a avut ca scop identificarea si retinerea autorilor numeroaselor talharii si furturi ce au fost comise, in ultima vreme, in localitatile Moldoveni, Romani si Bahna. In urma actiunilor haiducesti organizate de tiganii din cartierul Orbic, satenii din localitatile limitrofe, terorizati de jafuri, talharii si furturi, au cerut sprijinul autoritatilor. Razia de la Orbic a fost coordonata de catre colonelul Mihai Fluierasu, inspector-sef adjunct in cadrul IJP Neamt, si de omologul sau din cadrul IJP Bacau, colonelul Gheorghe Gavrila.


Captura impresionanta de hoti si talhari

Orbicul a fost -atacat- cu petarde de intimidare, care au transformat micul cartier de cociobe tiganesti intr-un adevarat camp de lupta. In doar cateva minute, zeci de politisti si jandarmi au incercuit intreaga asezare, iar luptatorii DIAS si DPIR au trecut la -atac-.

Rapiditatea cu care au actionat politistii si jandarmii i-a surprins pe tiganii din Orbic. Buimaci de somn si bautura, multi dintre acestia nu au mai apucat sa inteleaga ce se intampla, ei fiind luati -ca din oala- de Politie.

Ascunsi prin boscheti, prin grajdurile animalelor si chiar sub fustele femeilor, tiganii au sperat ca vor scapa nevazuti. In doar jumatate de ora, cele aproximativ 70 de case au fost -puricate- de trupele de interventie care au -cules- peste 40 de persoane, fara ca acestea sa mai aiba macar timp sa se impotriveasca. -Marea majoritate a acestor persoane a comis numeroase furturi de animale si de bunuri din mai multe sate, au talharit oameni sarmani, ajungand sa fure chiar si rufele de pe sarme. Speram ca, pe viitor, sa nu ne mai confruntam cu astfel de infractiuni in zona-, ne-a declarat colonelul Cristian Timofte, purtatorul de cuvant al IJP Neamt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.