Acasă Actualitate Cum Kovesi are șanse tot mai mari, Tudorel Toader încearcă un nou...

Cum Kovesi are șanse tot mai mari, Tudorel Toader încearcă un nou blocaj pentru a-i opri desemnarea la șefia EPPO

DISTRIBUIȚI

Tudorel Toader a scos din joben acum o lună o ordonanță de urgență prin care anunța că procedura de selecție a procurorilor români care vor candida pentru a lucra la Parchetul European nu mai poate fi amânată iar selecția urma să aibă loc pe 22 martie. Azi, urgența nu mai e de actualitate așa că ministerul Justiției a amânat procedura.

După ce Tudorel Toader, Viorica Dăncilă, ambasadoarea României la UE, Luminița Odobescu, europarlamentarele Maria Grapini, Claudia Țapardel, Renate Weber și Gabriela Zoană s-au dat de ceasul morții să-i pună bețe-n roate lui Kovesi. După ce astăzi purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European a explicat de ce Kovesi are mari șanse la negocierile privind șefia Parchetului European Slugărel a anunțat:
„Vă aducem la cunoștință faptul că interviul programat pentru data de 22 martie 2019 pentru selecția candidaților desemnați în numele României pentru funcția de procuror european, va fi reprogramat la o dată ulterioară ce urmează a fi anunțată pe pagina de internet a Ministerului Justiției.”

Deși ca să bage pe cine trebuie procuror european, Tudorel Toader a dat o OUG care nu respectă cerințele impuse de UE la înființarea EPPO, (detalii AICI) acum s-a răzgândit și pur și simplu nu mai derulează procedura iar astfel Parchetul European nu va fi operațional în luna aprilie România nedesemnând un reprezentant propriu in Colegiul de 22 de procurori al Parchetului European.

3 COMENTARII

  1. Dupa 30 de ani de democrație originală si alegeri libere fiecare din noi, electoratul, toți mari romani, musai patrioți, și, totodată părinți de copiii, suntem vinovați de felul in care arata si funcționează statul si instituțiile acestuia, cum si pentru oamenii aleși in fruntea lui.

    Nu-i treaba lui Dumnezeu sau a UE să ne rânească grajdul.
    E treaba noastră. Noi i-am votat. Si nu numai o data, să zici că din greșeală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.