Acasă Actualitate Dăncilă nu pricepe că nu Juncker ridică MCV, ci țările membre

Dăncilă nu pricepe că nu Juncker ridică MCV, ci țările membre

DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă a încercat astăzi, invocând discuția sa cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, să răspundă după atacurile extrem de dure lansate, ieri, de președintele Klaus Iohannis, care a acuzat-o că nu înțelege obligațiile pe care le are un premier. Iohannis a povestit că Dăncilă l-a sunat: „m-a întrebat dacă am terminat analiza și când cred că voi da un răspuns. I-am zis că azi și mâine nu, o voi informa zilele următoare. Mă așteptam măcar să mă sune, să mă caute, să mă întrebe care este problema. Această doamna pur și simplu nu înțelege cum funcționează statul. Nu suntem puși să ne trimitem hârtii, asta e simplu de făcut. Trebuie să rezolvăm problemele României. Asta se face prin colaborare și dialog instituțional”, a spus Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, despre MCV, că la vizita făcută săptămâna aceasta la Bruxelles, la întâlnirea cu Juncker, „am discutat și acest aspect, este important dialogul și trebuie să vedem lucrurile pliate pe realitate, dar și lucrurile pe care România nu le poate îndeplini, pentru că ar duce la încălcarea Constituției. Eu cred că președinția nu va fi afectată de MCV. Președintele Comisiei Europene a subliniat că nu trebuie să legăm aderarea la Spațiul Schengen de MCV, iar pe de altă parte promisiunea că România nu va mai avea această monitorizare discriminatorie. Sunt șanse ca MCV să fie ridicat, se poate, am văzut discuțiile din consiliu, dar este foarte important dialogul”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncila declarase miercuri într-un interviu acordat Antenei 3, că Jean-Claude Juncker ar fi asigurat-o că până la finalul mandatului său, adică anul viitor, va fi ridicat mecanismul de supraveghere a justiției MCV și că ”România nu va mai avea această măsură discriminatorie”.

Jurnalistul de la Europa Liberă, Dan Alexe a explicat că „Viorica arată iarăși că habar n-ar despre ce vorbește. Ea crede că la Bruxelles e un sistem feudal, unde Juncker îi ”dă asigurări”, după care ”se ține de cuvânt”. Comisia Europeană este executivul, Viorico, adică execută ce îi spun capitalele. Juncker poate să-ți promită orice, chiar ținându-te de mână, însă decizia de a ridica mecanismul MCV e luată de cele 27 de țări membre. Tot la Merkel, de care ți-e frică, și la Macron, la care nu poți să te uiți, ajungi până la urmă. Dar ea, săraca, o ține cu: ”Juncker m-a asigurat”. Într-un scenariu dement, e posibil chiar ca Juncker, care are un umor răutăcios sub masca lui impasibilă și care se va retrage din politică, să-i fi promis aiureli, urmărind, cu curiozitate de entomolog, cum gâza fâlfâie feciorelnic din pleoape, convinsă că Juncker ”o să rezolve”, că doar e ”gentleman”.” a conchis Alexe.

Citește și  „PSD-ul este cea mai scârboasă mafie ajunsă vreodată la putere în România”

Jurnalistul Dan Alexe este lingvist, scriitor, traducător și cineast, vorbește cincisprezece limbi străine (printre care și mai multe limbi exotice: paștună, cecenă, farsi) și citește in douăzeci de limbi. Fost corespondent in Afganistan și cunoscut opozant al regimului Ceaușescu, Dan Alexe a câștigat mai multe premii internationale pentru documentarul său „Cabal in Kabul”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.