Acasă Politic Tăriceanu inventează noi pensii speciale, bineînțeles că nu pentru Sănătate sau Educație

Tăriceanu inventează noi pensii speciale, bineînțeles că nu pentru Sănătate sau Educație

DISTRIBUIȚI

Politicienii români par atinși de nebunie. După ce au inventat ieșirea la pensie specială în floarea vârstei a magistraților, a polițiștilor, a aviatorilor, a stewardezilor, a militarilor, a primarilor, a parlamentarilor, beneficiari de pensii de mii de euro pe lună, Călin Popescu Tăriceanu a depus la Senat un proiect care prevede ca și piloții instructori de la Școala Superioară de Aviație Civilă și inspectorii Autorității Aeronautice Civile Române să beneficieze de pensie de serviciu, dacă au vârsta de minim 50 de ani și o vechime în muncă de cel puțin 20 de ani.

Astfel medicii, asistenții și profesorii rămân în continuare cei mai nedreptățiți români deși din punct de vedere social sunt cei mai apreciați și stimați de români, poporul fiind conștient și recunoscător pentru activitate lor..

Proiectul depus de președintele Senatului prevede modificarea şi completarea Legii nr.223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant din aviaţia civilă din România.

„Piloți, piloți instructori de la Școala Superioară de Aviație Civilă, însoțitorii de bord/membri ai echipajului de cabină, parașutiști, personalul de inspecție în zbor și inspectorii Autorității Aeronautice Civile Române care au vârsta minim 50 de ani și au realizat o vechime de cel puțin 20 de ani de activitate ca personal aeronautic civil navigant neprofesionist”, prevede inițiativa liderului ALDE.

Conform legii în vigoare, „venitul total brut realizat într-o lună, care stă la baza calculului pensiei de serviciu de către casele teritoriale de pensii, reprezintă suma veniturilor prevăzute la art. 42 lit. a), b), c) şi e) şi va fi menţionat în documentul emis de către angajator, pe răspunderea acestuia”.

Politicienii a distrus astfel, în mod inconștient, principiul contributivității pentru pensii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.