Acasă Actualitate De pe plaja din Costa Rica, Bica a cerut judecătorilor să fie...

De pe plaja din Costa Rica, Bica a cerut judecătorilor să fie expertizată medico-legal peste ocean

DISTRIBUIȚI

Fosta șefă a DIICOT a cerut în unul din dosarele în care este judecată pentru fapte de corupție ca instanța supremă să trimită adrese la autoritățile din Costa Rica pentru expertizarea sa medicală.

După deliberare, judecătorii au respins cererea lui Bica: “Instanţa apreciază că înscrisurile medicale depuse la dosar nu sunt justificate pentru a se efectua o expertiza medico legală care să arate starea medicală a inculpatei Alina Bica. Respinge cererea”.

Judecătorii urmează să audieze martorii pe 2 aprilie.

Avocatul a explicat judecătorilor că, în Costa Rica, persoanele nu se pot adresa direct instituției de profil, ci doar pe baza unei trimiteri de la judecători.

“Observați din înscrisul din șapte martie. El este certificat de colegiul medicilor din Costa Rica. Actele de azi sunt cele care vă vor ajuta la efectuarea unei expertize medico-legale a Alinei Bica. În Costa Rica nu se poate dispune efectuarea unor expertize medico legale, ci doar instanțele incuviinteaza aceste demersuri. Încuviințati dumneavoastră ca doamna Bica sa poată fi expertizata în Costa Rica la Institutul omolog. Medicul i-a interzis deplasarea cu mașina sau avionul pe distanțe mari. Ambele state sunt membre la tratate de cooperare internațională.
Se pot stabili acte de procedură care să fie efectuate acolo. Astfel, dispuneți adresa către organul competent din Costa Rica, care sa dispună efectuarea unei expertize medico legale acolo”, a spus apărătorul fostei șefe a DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.