Acasă Actualitate De Ziua Nationala, edilii se chinuiesc sa ascunda mizeria Bucurestiului

De Ziua Nationala, edilii se chinuiesc sa ascunda mizeria Bucurestiului

DISTRIBUIȚI

Neputand sa se abata de la ceea ce stiu din vremurile de trista amintire, edilii Capitalei au intrat in panica atunci cand au aflat ca premierul si presedintele vor participa la manifestarile dedicate Zilei Nationale, nu la Alba Iulia, asa cum credea toata lumea, ci in Bucuresti. Asa se face ca, de cateva zile, zona Arcului de Triumf a fost efectiv asaltata de lucratorii ADP sector 1 si de angajatii societatii de salubrizare, care are contract cu Primaria sectorului 1. Zeci de oameni au primit sarcina sa curete strada si mai ales zonele verzi din jurul Arcului de Triumf.

Se matura padurea

Inarmati cu maturi, greble si lopeti, o armata de angajati ai ADP a descins in Parcul Herastrau si a inceput sa mature, sistematic, zona vizibila dinspre strada. Restul parcului, neexpus privirilor premierului si celorlalti oficiali, ramane sa fie curatat la primavara, cand poate Nastase va face o vizita si prin alte zone. Simtul de raspundere al sefilor de echipa de la ADP au impus, inclusiv, curatarea padurii de mucurile de tigara.

Pe bulevardul care duce spre Arcul de Triumf s-a trecut la taierea pomilor, astfel incat aspectul acestora sa nu ofenseze simtul estetic al inaltilor participanti la manifestarile de 1 Decembrie. Bordurile au fost vopsite, gardurile vii au fost tunse si rearanjate, becurile au fost schimbate si stalpii de lumina vopsiti. Toate pregatirile au debutat cu doua zile in urma. Trebuie spus, insa, ca din primavara, atunci cand Primaria a vopsit pomii, nimeni nu s-a mai ocupat de aspectul acestei zone.

S-au gasit banii si pentru cateva plombe asfaltice

Pentru ca manifestatia sa nu fie perturbata cumva de un soldat neatent, care in timp ce bate pasul de defilare ar putea nimeri in gropile din carosabil, s-au gasit si ceva bani pentru refacerea asfaltului.

Miercuri dimineata, din cateva camioane au fost descarcate utilaje speciale. Imediat ce a fost adus bitumul, s-a trecut la repararea carosabilului. Pentru ca treaba sa fie facuta cum trebuie, dupa ce s-a asfaltat, s-au retrasat si marcajele de circulatie.

Intreaga operatie de -reabilitare- a zonei Arcului de Triumf a fost atent supravegheata de patru-cinci politisti, care, chipurile, dirijau circulatia, dar, de fapt, mai mult o incurcau. Haosul creat de interventiile muncitorilor a fost accentuat si de instalarea, in mijlocul strazii, a unei tribune de peste 15 metri lungime. Demersurile edililor sunt absolut laudabile. Pacat ca acestea nu sunt facute in mod curent, ci doar cu ocazia sarbatorilor.

Noroc cu parada militara

Prin grija comandantilor de garnizoane, in ziua de 1 Decembrie se vor organiza, in Bucuresti si in teritoriu, ceremonialuri militare cu depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori la monumentele comemorative si in locuri istorice cu semnificatie aparte in realizarea Marii Unirii de la 1918.

In municipiile resedinta de judet vor fi organizate parade militare cu trupe din MApN si MI. In Bucuresti, la Arcul de Triumf, va avea loc o parada militara la care vor participa elevi si studenti din institutiile militare, militari din Fortele Terestre si Navale, din trupe ale MI si SRI. Arcul de Triumf va fi survolat de formatii de elicoptere IAR 330. Parada militara va fi deschisa de un ceremonial de depunere de coroane, moment in care vor fi executate 21 de salve de tun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.