Acasă Actualitate Declarațiile de avere depuse ca directoare la RAAPPS de mama Anei Maria...

Declarațiile de avere depuse ca directoare la RAAPPS de mama Anei Maria Pătru demască șpaga de 600.000 de Euro luată de fosta șefă AEP

DISTRIBUIȚI

Insistența infracțională a femeiuștii care a condus Autoritatea Electorală Permanentă este impresionantă. Judecată la Tribunalul București pentru cinci infracțiuni, trei de trafic de influență și două de spălare a banilor, Ana Maria Pătru mai are un dosar nou nouț la DNA pentru același fel de fapte corupție. În spălarea de bani din primul dosar Pătru i-a implicat pe fostul său amant, pe soțul încornorat și pe o verișoară iar în acest nou dosar, Pătru i-a folosit să spele banii din șpăgi pe bunica sa, pe mama sa, pe vărul său și pe tânărul său amant pe care îl plătea din fonduri publice ca și consilier al său la AEP.
Mare amatoare de circ, Pătru a cărat-o pe bunica sa în baston la sediul DNA și apoi în interviuri pe la televiziuni. În timp ce aștepta ca bunica să iasă de la audierile unde ar fi putut justifica proveniența celor 130.000 de Euro pe care i-a plătit pe un teren din Voluntari, bani pe care procurorii o acuză pe Ana Maria Pătru că i-ar fi primit ca șpagă, fosta șefă AEP s-a dat în spectacol la Antena 3, declarând: „este terenul cumpărat de bunica mea și lăsat moștenire mamei mele prin testament. Fiecare bănuț este justificat și ceea ce este mai grav este că dumnealor au proveniența banilor la dumnealor în sediul DNA, pentru că au fost ridicate toate documentele din acea casă și s-au găsit atât testamentul dar cât și vânzarea anumitor proprietăți ale familiei mele. Aici este reaua credință a acestor procurori. Ei au aceste documente la dumnealor încă de când au făcut o percheziție imobiliară la mine acasă. Ca să vedeți reaua credință. Există la dumnealor și testamentul, există și acte de moștenire, acte de vânzare cumpărare a unor bunuri, a două apartamente, actele toate sunt la dumnealor.”

În mod evident, testamentul bătrânei nu indică proveniența banilor cu care aceasta a cumpărat terenul din Voluntari, ci doar cui va rămâne acesta după moartea ei.
Pătru susține așadar că banii cu care bunica a cumpărat terenul ar proveni din vânzarea a două apartamente ale familiei. Spre ghinionul ei mama lui Pătru, Maria Bercea, a depus declarații de avere și ca director al RAAPPS Olănești și din funcția de consilier local la Vâlcea. Pătru la fel.

Să recapitulăm. Procurorii susțin într-un comunicat că în perioada iulie 2013 – martie 2014, Pătru a primit șpagă suma totală de 600.000 euro astfel: în cursul lunii iulie 2013 – suma de 400.000 euro, sfârșitul lunii noiembrie 2013 – suma de 100.000 euro și în cursul lunii martie 2014 – suma de 100.000 euro.
Procurorii au refăcut, pe baza documentelor ridicate la percheziție, traseul cheltuirii șpăgii:
26 Iulie 2013, Pătru cumpără pe numele bunicii un teren în Voluntari de 130.000 de EURO
06 iunie 2014 Pătru cumpără pe numele mamei sale un apartament pe malul mării pentru care achită pe loc cu numerar 75.000 de EURO
02 noiembrie 2016 mama sa achită prin bancă 5.000 de Euro plata finală a apartamentului.
în perioada 2014-2016, Pătru cheltuiește luând chitanțe și facturi pe numele vărului și al amantului, „437.314,13 euro, constând în edificarea pe terenul situat în orașul Voluntari, județul Ilfov, menționat mai sus, a unui imobil – casă de locuit, (inclusiv dotarea și amenajarea acestuia) precum și dotarea și amenajarea apartamentului situat în mun. Constanța, amintit anterior.”

Pătru susținea la Antena3 că justificarea pentru bani ar fi vânzarea a două apartamente de către familia sa.
Să analizăm însă declarațiile de avere ale Mariei Bercea, una depusă cu doar 4 zile înainte de plata avansului său de 75.000 de Euro pentru apartamentul de la mare, prin promisiunea de vânzare cumpărare 224/06.06.2014 încheiată la notarul Cristina Baturi din Constanța și următoarea depusă în 24 septembrie 2014.
Pe 2 iunie 2014, Maria Bercea deținea 2 apartamente și 43.124 lei în conturi. Nimic altceva. În 24 septembrie, Bercea deținea aceleași apartamente dar plătise avansul la locuința de pe malul mării de 75.000 din cei 9.800 de Euro pe care-i avea în conturi. În fața procurorilor, Maria Bercea a refuzat să justifice proveniența celor 65.200 EURO, diferența cheltuită pe avans, așa că procurorii au sechestrat apartamentul de pe malul mării. Sechestrul s-a aplicat chiar în timp ce Ana Maria Pătru dădea interviuri la Antena 3 și România Tv în care o deplângea pe bătrâna bunică dar despre mama ei, nu spunea niciun cuvânt. Doar, doar nu s-or apuca jurnaliștii să se uite prin declarațiile ei de avere. (Mulțumim Monica Macovei pentru inventarea lor.)
Maria Bercea a devenit directoare la RAAPPS din profesoară pensionară de română, fiind atât de habarnistă încât scria în declarația de avere ING BANC. Tot vocea și talentul fiicei au recomandat-o și pe ea pentru funcția publică. De la prima sa declarație de avere depusă în 2008 și până la cea din 2014, Maria Bercea a mai vândut un apartament în Căciulata pe care a încasat 120.000 de lei, sumă pe care a donat-o integral fiului ei Bercea Sorin Cristian.
Am comparat și declarațiile de avere succesive ale Anei Maria Pătru. Aceasta nu vinde nimic între declarația depusă în 12.06.2013 și cea depusă în 10 iunie 2014, neavând niciun ban economisit pe care să-l cheltuiască dar își achită anticipat un credit de 20.000 EURO la Piraeus Bank scadent în 2017 și transformă un credit la Romexterra din 30.000 Euro în 30.000 de lei, poate nu se observă la ANI. Și nu s-a observat.
Cum nici Maria Bercea și nici Ana Maria Pătru, conform declarațiilor de avere nu aveau de unde să-i dea bani bunicii să plătească numerar cei 130.000 de Euro în 26 iulie 2013, bunica a refuzat să justifice în fața procurorilor proveniența banilor. Ce era să spună, că doar toată lumea din sat știa că ea a fost casnică și nici la câmp nu s-a dus. Și terenul și clădirea construită pe el au fost astfel puse sub sechestru.
Conform declarațiilor de avere depuse de ceilalți doi implicați în spălarea sumei de 437.314,13 Euro, vărul și amantul, amândoi angajați la AEP, banii nu au fost ai lor. O așteptăm pe Ana Maria Pătru să iasă la televizor să ne spună cum și cei doi fac parte dintr-un complot format din procurori, avocați, oameni de afaceri, verișoară-sa și fostul amant, pus la cale împotriva ei pentru că a refuzat să-l denunțe pe Liviu Dragnea, ea fiind complet nevinovată.

Foto dreapta explicație: doamna directoare de la RAAPPS, Maria Bercea, ieșind de la audieri. Foto Diana Frîncu, Europa FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.