DISTRIBUIŢI
Sorin Mîndruțescu avea o carieră impresionantă la reprezentanța ORACLE din România dar se pare că salariul de CEO și celelalte beneficii primite de la multinațională nu îi erau de ajuns. Astfel, în 2013, pe timpul guvernării Ponta, Mîndruțescu este numit în CA al CFR SA ajungând apoi președintele companiei de stat, funcție publică din care Mîndruțescu a fost  obligat să depună declarație de avere. În denunțul său către DNA, omul de afaceri Mihai Popazov, prietenul din copilărie al corporatistului, aduce la cunoștința procurorilor fapte de corupție săvârșite în perioada 2010-2013 de către Sorin Mîndruțescu, directorul general Oracle România, care în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu de la multinațională cerea mită ca să pună la dispoziția societăților interesate să se înscrie la licitațiile organizate de diverse instituții de stat sau cu capital de stat, oferte de preț privind produsele comercializate de Oracle România, în mod deosebit licențe Oracle necesare în instituțiile publice.
Popazov le-ar fi dezvăluit procurorilor IBAN-ul contului personal al lui Mîndruțescu în care îi vira mita, respectiv un cont deschis la RBS Coutts Bank AG din Zurich Elveția. De asemenea, Popazov le-a mai dat procurorilor și numele off-shore-ului aparținând unei rude a lui Mîndruțescu prin care acesta încasa mita.
Studiind declarațiile de avere depuse de Mândruțescu în mai și în octombrie 2013 constatăm că acestea nu conțin și contul bancar de la banca elvețiană. Dacă acest cont nu fusese închis până în mai 2013, Mândruțescu a comis și fals în declarații și cum denunțul lui Popazov e datat înainte de 2018, termenul de prescripție de cinci nu fusese împlinit. Aviz amatorilor!

1 COMENTARIU

  1. ASTA-I MAFIE TIP ITALIA pana acum presa , publicul si institutiile judiciare ale STATULUI CAPTURAT au cunoscut doar SISTEMUL FANARIOT al HOTIEI si BANDITISMULUI implementat cu mult timp in urma. Toate acestea au ingropat RO in ultimii 30 de ani.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.