Home Actualitate Exclusiv: Avem numele celor șapte care după denunțul lui Popazov au recunoscut...

Exclusiv: Avem numele celor șapte care după denunțul lui Popazov au recunoscut la DNA că i-au dat mită șefului Oracle. Mîndruțescu nu a demisionat încă

DISTRIBUIŢI
Prietenia strânsă din copilăria petrecută pe străzile Piteștiului nu l-a împiedicat pe omul de afaceri Mihai Popazov să-l denunțe pe șeful Oracle, Sorin Mîndruțescu la DNA care, susține Popazov, pentru fiecare dintre licitațiile publice organizate de statul român pretindea, direct sau prin intermediari, sume de bani drept mită, pentru ca în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu să pună la dispoziția societăților interesate să se înscrie la licitațiile organizate de diverse instituții de stat sau cu capital de stat, oferte de preț privind produsele comercializate de Oracle România, în mod deosebit licențe Oracle necesare în instituțiile publice.
Pentru a scăpa de răspunderea penală, cei care au dat mita lui Mândruțescu au mers la DNA și au explicat cum au dat mita în legătură cu ofertele depuse de ei la  Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ”TRANSELECTRICA” SA, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Administrația Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).
Șefi de firme din domeniul IT, cei șapte sunt: Horațiu Berdilă de la Romsys, Tiberiu Urdăreanu de la UTI, EDITAT LA CERERE, Mihai Gheorghe de la TNS, Irina Socol de la Siveco, Mihai Ianciu de la UTI și Cezar Golumbeanu de la Novensys.
Astfel, de fiecare dată când era organizată o licitație publică ce presupunea implementarea unui proiect în domeniul IT ce folosea tehnologia Oracle, orice societate interesată să participe la licitația publică trebuia să solicite o ofertă de preț pentru produsele Oracle domnului Sorin Mîndruțescu, director al acestei reprezentanțe în România. Acesta acorda ofertă de preț preferențială doar reprezentanților societăților care îi remiteau diverse sume de bani drept mită, influențând astfel mersul licitației.
Popazov i-a dat banii lui Mîndruțescu în numerar, într-un cont al său personal deschis în Elveția sau într-un offshore aparținând unei rude de-a șefului Oracle. Mândruțescu e putred de bogat după cum am dezvăluit ieri.
DNA l-a pus sub control judiciar pe cauțiune în această dimineață pe șeful Oracle România pentru luare de mită a sumei de 869.413 euro.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.