Acasă Actualitate Democratii vor sa ia taberele scolare din mana UDMR

Democratii vor sa ia taberele scolare din mana UDMR

DISTRIBUIȚI

Ministrul educatiei si cercetarii, Mihail Hardau, a declarat ieri, pentru -Curentul-: -Eu consider ca nu este nici logic si nici corect ca taberele sa fie scoase in afara scolii-. Demnitarul a ajuns la aceasta concluzie in urma analizelor de lucru desfasurate in ultima perioada in cateva judete din tara, pornind de la faptul ca -trebuie sa facem o analiza si sa vedem cati elevi au beneficiat de ele, pentru ca, inainte, taberele erau destinate elevilor cu o situatie materiala modesta, si de aceea se beneficia de suportul statului-.

Din cauza unor neintelegeri politice, in 2002, taberele scolare au trecut de la Ministerul Educatiei si Cercetarii la Autoritatea Nationala pentru Tineret. Ulterior, in 2005, printr-o reorganizare aberanta, presedintelele ANT, Karoly Borbely, a desfiintat Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar, transformand-o intr-o directie oarecare. Astfel, patrimoniul taberelor a fost risipit prin intrarea sub juridictia directiilor judetene. -Locul firesc al Agentiei Nationale a Taberelor si Turismului Scolar este la Ministerul Educatiei si Cercetarii, si nicidecum la Autoritatea Nationala pentru Tineret-, a mai precizat Mihail Hardau.

Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar dispunea la inceputul anului 2004 de un patrimoniu format din 196 de tabere, totalizand 38.118 locuri de cazare, si un complex hotelier (Hotel-Restaurant Viilor). Astfel, cele 19 baze turistice si 56 de tabere permanente aveau 11.625 locuri de cazare, iar celelalte 121 de tabere sezoniere asigurau cazarea la 26.493 de elevi. In plus, ANTTS, prin agentiile teritoriale, dispune de mijloace de transport proprii: auto – 200 de autovehicule (32 autobuze, 32 microbuze, 64 autoturisme, patru izoterme, 37 autoturisme de teren, 31 autoutilitare) si o salupa.

Ca urmare a procesului de retrocedare, numarul taberelor s-a redus, ajungand la finele lui 2005 la circa 130 de locatii.

-Deocamdata analizam situatia, culegem date si dupa aceea o sa vedem ce avem de facut, pentru ca nu este in regula ceea ce se intampla la ora actuala cu aceste tabere scolare-, a declarat ministrul Mihail Hardau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.