Acasă Actualitate Deputat PSD, Nicolicea amenință cu închisoarea magistrații care protestează

Deputat PSD, Nicolicea amenință cu închisoarea magistrații care protestează

DISTRIBUIȚI

Eugen Nicolicea, deputat PSD și vicepreședinte al Camerei Deputaților, susține că magistrații care și-au suspendat temporar activitatea încalcă legea și că sunt pasibili de închisoare, potrivit Digi24.ro.

„Legea română nu lasă loc de interpretări în ceea ce privește prevederile potrivit cărora suspendarea activității unităților de parchet reprezintă infracțiune și se pedepsește ca atare”, spune social-democratul.

Deputatul PSD invocă art. 181 din Legea nr. 62/2011 a dialogului social: „prin grevă se înţelege orice formă de încetare colectivă şi voluntară a lucrului într-o unitate”.

„Având în vedere că suspendarea temporară a activității înseamnă încetarea acesteia pe o perioadă de timp limitată, suspendarea colectivă și voluntară, chiar temporară, se încadrează în definiția grevei”, susține Nicolicea.

Totodată art. 202 și art. 218 din aceeași lege spun că „procurorii și judecătorii nu pot declara grevă” și că declararea grevei constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau amendă.

„Nu știu ce este mai grav, necunoașterea legii de către cei care ar trebui să o cunoască și să o aplice sau încalcarea cu bună știință a acesteia de către cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii”, declară deputatul PSD, printr-un comunicat de presă.

2 COMENTARII

  1. UNDE SI CAND SA ISI EXPRIME JUDECATORII, PROCURORII SI POLITISTII OPTIUNILE LOR CU PRIVIRE LA REGLEMENTARILE ELABORATE IN MOD ABUZIV DE CATRE POLITRUCII PENALI, SFERTODOCTI, BANDITI ETC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.