Acasă Actualitate Șeful PSD-ist al Radio România a adus fără concurs o șefă de...

Șeful PSD-ist al Radio România a adus fără concurs o șefă de cabinet cu salariul de 4000 de Euro lunar deși are director de cabinet angajat prin concurs

DISTRIBUIȚI

Șefa de cabinet a lui Georgică Severin, fost senator PSD și actualmente președinte-director general al SRR, câștigă un salariu de 17.000 lei lunar după cum a dezvăluit senatorul USR Iulian Bulai: „Cel mai bine e, la Societatea Română de Radiodifuziune, să fii directoarea de cabinet a lui Georgică Severin: dacă te cheamă Mihaela Kaitor și ești „consilier în management”, primești de 3 ori salariul mediu al unui realizator de emisiuni, redactor sau reporter”, a scris Iulian Bulai pe Facebook. CV-ul Mihaelei Kaitor nu este public.
Situația este criticată sever și de angajații din Radio România printr-o scrisoare transmisă CURENTUL:

„Georgica Severin si-a insusit Radio Romania pe persoana fizica, dar pe bani publici

Georgica Severin si-a asumat Radioul public ca pe una din zecile de proprietati din declaratia de avere si doreste sa isi recompenseze partidul.

Presa a scris pe larg despre salariul exorbitant al sefei de cabinet a lui Georgica Severin. Fara nicio jena si intentie de a chibzui banii de la buget, Georgica Severin a pregatit impreuna cu Sindicatul Liber (sindicat galben, aservit conducerii), declarat de curand nereprezentativ si o „oficializare” a acestei functii, printr-o inginerie de HR cel putin dubioasa: inventarea unui sef de cabinet superior unui director de cabinet (!!!!!) pentru ca functia de director de cabinet fusese ocupata prin concurs.

In organigrama stim ca exista functia de director de cabinet, dar Georgica Severin a inventat inca un post: sef cabinet. Pe langa acest post de conducere el a mai inventat si functia de sef depozit sau functia de manager de proiect. (dovada se regaseste in fisierul atasat)

Conform informatiilor pe care le detinem in prezent, Georgica Severin se pregateste sa ingenuncheze libertatea de exprimare in Radio Romania, printr-un alt derapaj de la reglementarile legale si anume modificarea legii 41, art. 11 referitor la personalul de specialitate din SRR. Acesta urmareste intimidarea jurnalistilor si confiscarea dreptului constitutional la libera exprimare, printr-un alt articol in care este stipulata desfacerea direct a contractului de munca, daca jurnalistii incearca sa munceasca suplimentar, in alta parte, fara sa ii ceara lui voie in Comitetul Director.

Aceste incalcari grosolane ale legislatiei muncii si Constitutiei, care stipuleaza dreptul la munca, dar si dreptul la justitie (cercetare disciplinarainaintea desfacerii contractului de munca), reprezinta o noua incercare a lui Georgica Severin de a intimida jurnalistii Radio Romania si de a le confisca libertatea de expresie sau dreptul la munca.

Solicitam Parlamentului demiterea de urgenta a acestui personaj care a prejudiciat Radio Romania, prin managementul defectuos, atat ca imagine, cat si in privinta audientelor, bugetului, dar si ca recunoastere internationala. Vom sesiza Avocatul Poporului pentru incalcarea dreptului la munca si a dreptului la Justitie, in speranta ca se va gasi cineva in tara aceasta sa apere dreptul la opinie si la libera exprimare!”

4 COMENTARII

  1. Nu este Kaitor, e altcineva, chiar Gavrila pe numele ei, dar functia si abuzurile raman la fel. Aici nu este vorba despre nume, ci despre abuzuri. Si Kaitor e in zona, ea dirijeaza din umbra cam tot si, cu o cautare sumara, ar putea fi intrebata de ce a disparut din tara asa brusc intr-o vreme… Se modifica sau nu organigrama? Sigur ca da… Cei care ii iau apararea lui Severin sunt , probabil, sub influenta narcoticelor PSD.

  2. Este clar, sunteti nou angajat si nu stiti cum a fost in perioada de trista amintire, Miculescu/Eliza Covaliu. Cu putin efort, puteti afla, iar daca doamna Gavrila a venit pe postul infiintat pentru Covaliu, beneficiaza si de salariul ei. Uite asa aflam si noi ce salariu avea d-na Covaliu. Informati-va si despre schimbarea organigramei, si-o sa aflati cum s-a schimbat periodic, indiferent de partidul care a fost la conducere.

  3. Cum este posibil ca angajati socitatilor care merg in pierdere sa aiba asa salarii.Chiar sunt TVRul sau radioul national institutii vitale pentru Romania ca sa justifice sumele astea cheltuite de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.