Acasă Actualitate Deși are demență senilă mama Sorinei Pintea i-a donat acum trei luni...

Deși are demență senilă mama Sorinei Pintea i-a donat acum trei luni 63.000 de Euro. Ce prevede legea?

DISTRIBUIȚI

Pe 3 decembrie 2019, Sorina Pintea își actualiza declarația de avere cu o donație de 63.000 de Euro primită de le mama sa, Flora Șomcutean din Tg. Lăpuș. Acțiunee e surprinzătoare pentru o persoană bolnavă de demență senilă care „nu știe foarte multe”, nici măcar că soțul ei a murit, după cum mărturisea chiar fostul ministru despre mama sa, într-un interviu acordat jurnalistului Andrei Bădin. Avocații consultați de ziarul Curentul ne-au explicat că o donație neautentificată la notar este nulă iar un astfel de bolnav de demență nu poate răspunde întrebărilor simple puse de un notar ca să-i dovedească faptul că a înțeles ce semnează. „Conform Codului Civil, bolnavul de demență rămas fără discernământ trebuie pus sub interdictie de către instanța de tutelă de la domiciliul celui care va fi pus sub interdicție. Judecătorii vor numi un tutore care va acționa numai în interesul bolnavului. Dacă Sorina Pintea ar fi fost numită tutore, pentru procedurile notariale  trebuia să fie numit si un curator special.”
Pe portalul instanțelor de judecată nu există, însă, vreun dosar având-o ca parte pe Flora Șomcutean.
Încă din mai 2018, surse din Spitalul Baia Mare ne-au relatat că ministrul Sănătății își ținea mama internată la spital ca la azil, mutând-o din secție în secție ca să i se piardă urma, uneori nemaifigurând ca internată deși era. Managerul unității sanitare a refuzat la acel moment să infirme sau să confirme informația. Detalii AICI.
Cu siguranță procurorii DNA vor verifica și donația primită de Pintea de la mama sa iar dacă aceasta a fost una în formă autentică, notarul va trebui să dea explicații despre cum a semnat actul bătrâna bolnavă de demență.

3 COMENTARII

  1. Aceasta persoana nu este diferita de olgutza, gabizda, veorica, zoana, …… pe care nu le recomandat nimic, mapa profesionala incepe cu politica, asta asa pentru avocatii lor care tot fac trimitere la, vaz Doamne!, prejudicii de imagine, privind cariera professional sau mai nu’ s ce merite. Da, trebuie luata urma banilor, simulari de donatii, imprumuturi, vanzari fictive, toate se pot intoarce impotriva coruptului. Asa trebuia procdat cu toti, mai ales cu nas4case care a justificat spaga cumulata de milioane Euro prin donatie de la matusa. De ce nu s- a investigat cine e matusa, ce avere avea, ce conturi secrete, nu de alta dar sa I se fi retinut darile pentru stat. Cand colo, ce sa vezi, sarmana basarabeanul, da era de dincolo venita can multi altii care au fugit de rusi, era saraca si amarata, vai de ea. Justitie!?, unde a fost?, de ce a lasat- o moarta?, doar cu niscai termopane si chinezarii, asta a fost totul?, cand trebuia sa ia 20 de ani?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.