Acasă Actualitate Diacov spune ca acuzatiile care i se aduc lui Mahmoud sunt o...

Diacov spune ca acuzatiile care i se aduc lui Mahmoud sunt o provocare

DISTRIBUIȚI

Fostul presedinte al Parlamentului de la Chisinau, Dumitru Diacov, socrul lui Mahmoud Hadmoud, acuzat de colaborare cu Hezbollah, a declarat ca acesta este victima unei provocari politice pusa la cale de Serviciul de Informatii si Securitate. -Daca Serviciul de Informatii de la Bucuresti spune ca imediat dupa plecarea lui Hadmoud din Romania a informat Chisinaul, atunci imi pun intrebarea: unde a fost aceasta informatie? Cine a vazut aceasta informatie?-, a mai spus Diacov.

-Atentatele teroriste din SUA, cadou pentru unii oficiali de la Chisinau-

Diacov considera ca -tragicele evenimente de la 11 septembrie, din America, au fost un cadou pentru unii oficiali de la Chisinau-. Astfel de -provocari- au fost initiate inca din luna ianuarie, cind autoritatile din Republica Moldova au refuzat sa ii prelungeasca lui Hadmoud permisul de sedere, in baza unei scrisori anonime, iar conotatia politica a aparut abia dupa 11 septembrie. -Ca sa fie mai spectaculoasa pretinsa dezvaluire, s-a asteptat sa se produca si nunta cu fiica mea-, a afirmat Diacov.

Dumitru Diacov sustine ca directorul SIS, Valeriu Pasat, s-a ocupat personal de dosarul lui Mahmoud Hadmoud si a exercitat presiuni asupra Ministerului de Externe ca sa obtina anularea mandatului de consul onorific.

Socrul vorbeste de instaurarea unui regim totalitar

Intr-o declaratie facuta pentru agentia BASA-press, Diacov a afirmat: -Am avut ocazia sa vad dosarul de 600 de pagini in baza caruia familia mea a fost deportata in Siberia. Fals cum era, dar mima o cercetare. In cazul lui Mahmoud Hadmoud s-a operat cu trei alineate inconsistente, in care el este acuzat de ?çexport de carne?ê si de posesie a unor sume mari de bani. Ceea ce i s-a intamplat fostului consul onorific, calomniat de o maniera inimaginabila, semnifica instaurarea unui regim de genul celui reusit de Beria-, a spus Diacov.

Reamintim ca directorul Serviciului de Informatii si Securitate din Republica Moldova, Valeriu Pasat, a cerut, vineri seara, in sedinta biroului permanent al Parlamentului, expulzarea fostului consul onorific al Libanului la Chisinau, Mahmoud Ahmad Hadmoud, acuzat de apartenenta la gruparea Hezbollah si de desfasurarea unor activitati criminale, inclusiv pe teritoriul Romaniei.

Potrivit unui comunicat al SRI, dat publicitatii duminica, Mahmoud Ahmad Hadmoud a incercat sa contacteze, in timpul cat a stat in Romania, oficiali de la Bucuresti, pentru a stabili relatii personale cu acestia, -cu posibile finantari ilegale-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.